Piureul de mere fara zahar este ideal pentru alimentatia sanatoasa a copiilor. Poate fi oferit ca desert sau gustare intre mese.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg mere
1 bat scortisoara
2 cani de apa
zeama lamaie
Mod de preparare
Alege mere foarte dulci. Spala fructele, apoi curata-le de coaja si seminte si taie-le bucati. Stopeste bucatile de mar cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Pune fructele, apa si batonul de scortisoara intr-o oala incapatoare si lasa totul sa fiarba la foc mic, pana ce marul se inmoaie bine.
Zdrobeste merele intocmai cum procedezi si la piureul de cartofi, dar dupa ce ai scos batul de scortisoara. Cand obtii o pasta omogena, o poti repartiza in borcane sterilizate.
Inchide ermetic aceste borcane, apoi fierbe-le la bain-marie, circa 30 de minute.
Lasa borcanele la racit in cratita, apoi scoate-le si depoziteaza-le in camara.