Calculator de sarcina

Calculator sarcina este o aplicatie care le poate ajuta pe femeile insarcinate sa afle data conceperii, data probabila a nasterii bebelusului si evolutia dezvoltarii fatului.

Pentru a estima aceasta data trebuie sa stii data ultimei menstruatii si durata medie a unui ciclu menstrual. Fie ca folosesti o aplicatie de calculator sarcina, fie ca iti faci singura calculele, fie ca te bazezi pe algoritmul medicului care te monitorizeaza, cand esti insarcinata vrei sa stii exact in ce saptamana ai ajuns, ce se intampla in fiecare etapa a sarcinii si, evident, cand va fi ziua cea mare, in care iti vei tine bebelusul in brate.

Calculator de sarcina


Introdu in spatiile alaturate data de inceput a ultimei tale menstruatii si durata medie a ciclului tau menstrual

Data de inceput a ultimei menstruatii:
Durata ciclului menstrual:
Calculeaza

Majoritatea femeilor insarcinate apeleaza in prezent la un calculator sarcina pentru a fi la curent cu stadiul in care se afla bebelusul, pentru a sti cand trebuie sa mearga la medic, la ecografiile de monitorizare, la ecografiile morfologice sau cand trebuie sa faca diferite analize in sarcina.

De ce este util calculatorul de sarcina

Aplicatia calculator sarcina este utila pentru a sti cum evolueaza aceasta si pentru a sti daca fatul este "in grafic" din punct de vedere al dezvoltarii. De asemenea, daca termenul estimat al nasterii este depasit, viitoarea mamica si medicul vor putea decide impreuna, bazat si pe examenul ecografic, daca se impune declansarea travaliului.

Pentru a sti cum se dezvolta bebelusul in pantecul tau si ce schimbari au loc in corpul tau de la conceperea micutului pana la nastere, poti citi o multime de informatii despre sarcina pe saptamani.

Cum afli data nasterii copilului

Orice viitoare mamica vrea sa stie data la care isi va tine bebelusul in brate. Aceasta se poate calcula doar cu aproximatie, intrucat sarcina poate dura intre 37 si 42 de saptamani. Varsta sarcinii se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, iar data aproximativa a nasterii va fi la 40 de saptamani din acel moment. Aceasta estimare se face si cu ajutorul ecografiei, in timpul careia se poate observa evolutia fatului si varsta gestationala (in functie de dimensiunea sacului amniotic, de dimensiunile si evolutia fatului).

Pentru a estima singura data nasterii copilului, poti face un calcul simplu: de la data ultimei menstruatii, scazi trei luni si adaugi 7 zile. Daca, spre exemplu, ultima menstruatie a fost pe 5 iunie, scazi trei luni (5 martie) si adaugi 7 zile, iar rezultatul va fi 12 martie, ca data estimativa a nasterii copilului. Conditia pentru ca acest calcul estimativ sa fie corect, este existenta unui ciclu menstrual regulat.

Data estimata a nasterii se poate schimba, in functie de constatarile facute de medic la consultatiile periodice, la ecografiile de monitorizare si la cele de morfologie. Si noua data probabila a nasterii bebelusului va fi, insa, tot orientativa, iar modificarea nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Daca data nasterii se devanseaza, nu inseamna o nastere prematura, la fel cum daca amanarea datei probabile a nasterii nu inseamna un copil subdezvoltat.

Ce erori poate da un calculator de sarcina

Cum varsta sarcinii se calculeaza in functie de data ultimei menstruatii, data exacta a conceperii nu poate fi cunoscuta, in special in cazul femeilor cu ciclu menstrual neregulat. De asemenea, perioada ovulatiei nu este calculata decat estimative. Aceasta se poate produce si mai tarziu la unele femei, ceea ce da peste cap tot algoritmul calculatorului de sarcina.

Data probabila a nasterii este rareori cea in care bebelusul chiar vine pe lume. Cele doua date coincid, potrivit statisticilor, in doar 4% dintre cazuri, in special cei in cazul carora nasterea este programata in acea zi. 60 la suta dintre copii vin pe lume in saptamana in care a fost estimate data nasterii, iar 90% in termen de doua saptamani de la data probabila a nasterii, estimate de medic la prima consultatie.

Articole recomandate