Cand incepem diversificarea alimentatiei la bebelus?
Diversificarea alimentatiei este o etapa noua in viata bebelusului, care se face la varste diferite, in functie de dezvoltarea fiecaruia, dar si de modul in care e hranit cu lapte. Daca este alaptat, copilul poate incepe diversificarea in jurul varstei de 6 luni, iar daca este hranit cu formule de lapte, alimentele solide pot fi introduse mai devreme, pe la 4-5 luni.
Cand incepi diversificarea alimentatiei la bebelus?
Poti incepe sa introduci alimente solide in meniul bebelusului tau undeva intre varsta de 5 si 6 luni, niciodata mai devreme.
Pana la aceasta varsta, copilul este hranit exclusiv cu lapte praf sau de la san si nu are nevoie de alte alimente, nici macar de apa. Laptele cu care este hranit ii asigura bebelusului toate substantele nutritive necesare astfel incat sa creasca mare si sanatos.
Pediatrii sustin ca niciun copil sub 5 luni nu ar trebui sa consume alte alimente in afara de lapte, indiferent daca este hranit la san sau cu formule de lapte.
In unele cazuri, in general la copilasii hraniti cu lapte praf, diversificarea poate incepe si de la 4 luni. Motivul este acela ca laptele praf nu este la fel de bogat in vitamine, minerale, anticorpi si alte substante nutritive precum cel matern. Oricat ar incerca producatorii sa imite fidel formula laptelui matern, niciun tip de formula existenta pe piata nu contine toate elementele nutritive ale acestuia.
In astfel de cazuri, copiii hraniti cu lapte praf ar putea avea nevoie si de un alt aport nutritiv, mai devreme de 6 luni, de aceea se recomanda introducerea alimentelor solide inca de pe la 4-5 luni. Insa acest lucru depinde de ritmul lui de dezvoltare si de indicatiile pe care ti le ofera pediatrul in acest sens.
Asadar, diversificarea alimentatiei incepe pe la 4-6 luni si se face gradual. Se incepe cu legume si fructe piure, iar in timp, se variaza tipurile de alimente, astfel incat copilul sa se invete cu mai multe texturi si gusturi.
Mai tarziu, in jurul varstei de 7-8 luni, in alimentatia bebelusilor isi fac loc si lactatele, iar produsele cu 100% ingrediente naturale sunt cea mai buna solutie pentru sistemul digestiv in plina dezvoltare al micutului tau.
Danonino branzica natur este un produs dezvoltat special pentru copiii din Romania, pentru a acoperi nevoile nutritionale ale acestora. Mai exact, este imbogatita cu calciu si vitamina D, nu contine zahar si este facuta din ingrediente 100% naturale: 65% branza si 35% iaurt.
Pentru mai multe articole, acceseaza sectiunea Danonino, branzica natur.