Pastele in familie

/ / Modificat: 2017-04-12
Pastele in familie

Pastele pentru romani reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori religioase din an, fiind petrecuta de obicei in familie. Pastele necesita pregatire dinainte, oamenii tinand post, pregatindu-se spiritual, mergand la biserica si facand curatenie prin case.

masa_familie

In preajma Pastelui casele se umplu de miresme de la feluritele mancaruri traditionale: pasca, drob de miel, oua rosii si multe altele.

Pastele sarbatorit in familie este o traditie nescrisa, pastrata din generatie in generatie. De Paste trebuie sa fim mai buni, mai intelegatori, mai iertatori si sa ne bucuram de compania celor dragi.

Semnificatia sarbatorii poate fi gasita in  Scriptura Crestina. Iisus a inviat la 3 zile dupa ce a murit, fiind crucificat.

Noi sarbatorim Invierea Domnului in Ziua de Pasti sau Duminica Pastelui. Mai multe informatii despre semnificatia Pastelui gasesti in Povestea Pastelui.

Si copiii trebuie sa se bucure de aceasta sarbatoare. Pentru a-i distra, explicandu-le in acelasi timp semnificatia Pastelui, le poti pune la dispozitie planse de colorat tematice: Iepurasul de Paste in planse de colorat,  Oua de Paste, in planse de colorat!. Pentru si mai multe idei intra in categoria Planse de colorat.

In timpul Pastelui, cand toata lumea are mai mult timp liber de petrecut cu familia, poti sa profiti de acest lucru jucandu-te cu copiii. Mai multe idei gasesti in urmatoarele articole Pastele in familie. Activitati pentru copii, Si copiii se pregatesc de Paste.

Nu uita sa pregatesti delicioase mancaruri traditionale de Paste. Iata cateva propuneri: Preparate din miel pentru Pasti, Ouale rosii de Paste, Pasca si cozonacul de Paste.

Daca vrei sa stii mai multe despre traditia Pastelui citeste si: Obiceiuri de Paste in Bucovina, Obiceiuri si superstitii de Florii, Iepurasul de Paste, Ouale rosii - obiceiuri si traditii de Pasti, Ouale incondeiate in traditia romaneasca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pasti copii

Articole recomandate

Citeste si despre