Ciorba radauteana cu piept de pui

/ / Modificat: 2017-09-11
Ciorba radauteana cu piept de pui

Ciorba radauteana cu piept de pui este varianta mai usoara a traditionalei ciorbe de burta. Foarte apreciat pentru gustul sau special, acest preparat este mai des intalnit in bucataria din regiunea Moldovei.

Timp de preparare: 1 ora

Dificultate: Medie

Ingrediente

400 g piept pui;

2 morcovi;

1 ceapa mare;

1 radacina de patrunjel;

1 telina;

2 oua;

200 g smantana;

3-4 catei usturoi;

patrunjel verde;

sare;

otet/lamaie.

Mod de preparare

Spala bine carnea si pune-o la fiert cu putina sare. Inlatura spuma formata la suprafata si adauga toate legumele taiate cuburi.

Scoate carnea si tai-o fasii subtiri, apoi adaug-o inapoi in supa.

Dupa primul clocot, bate bine ouale, amesteca-le cu smantana si un polonic de zeama din ciorba, apoi adauga pasta rezultata in oala si amesteca bine.

Cand este aproape gata, adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde maruntit, dupa ce stingi focul.

Otetul sau zeama de lamaie se adauga in momentul servirii, dupa gust.

Mod de servire

Se serveste calda, acrita cu otet sau lamaie.

Trucuri de preparare

Pentru a evita branzirea smantanii cu ouale, ia oala de pe foc pentru a se racori putin ciorba inainte sa adaugi amestecul.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 122,7 kcal

Carbohidrati: 3,8 g

Grasimi: 5,7 g

Proteine: 13,7 g

Articole recomandate

Citeste si despre