Prajitura cu mac si crema de smantana

/ / Modificat: 2014-07-14
Prajitura cu mac si  crema de smantana

Prajitura cu mac si crema de smantana ofera un nou sens conceptului de desert, intrucat imbina intr-un mod inedit ingrediente folosite adesea in mancaruri sarate cu produse dulci si arome specifice prajiturilor. Descopera o reteta interesanta de "ceva dulce"!

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Aluat:

160 g zahar

3 oua

1 pliculet praf de copt

150 g unt

150 g faina

100 g mac

Crema:

450 g smantana grasa

160 g zahar

1 pliculet zahar vanilat

1 pliculet foite gelatina

Mod de preparare

Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.

Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30 de minute, la foc potrivit. Intre timp, prepara crema. Pune foitele de gelatina la inmuiat.

Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat. Lasa blatul sa se raceasca inainte de a pune crema deasupra. Lasa prajitura la frigider, 3-4 ore, inainte de a o servi.

Articole recomandate

Citeste si despre