O idee simpla, dar care ii va face fericiti pe mofturosii din familia ta.
Foto: veganbeautyreview.com
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina
1 cub drojdie
270 ml apa calduta
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
Pentru topping
ardei gras
anghinare
ciuperci feliate
masline fara samburi
sos de rosii
100 g cascaval de post
Mod de preparare
Dizolva drojdia in cateva linguri de apa calduta, pune zaharul si 2 linguri de faina si lasa maiaua aceasta la crescut, intr-un loc calduros. Amesteca apoi cu restul de faina, uleiul de masline si lasa aluatul respectiv acoperit cu un servet, la loc caldut, 30 de minute.
Intre timp, pregateste toppingurile: taie legumele fasii cat mai subtiri si scoate samburii maslinelor.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, apoi se unge cu sosul de rosii si se presara pe deasupra toppingurile.
Pune la cuptor, la foc mediu, iar cand pizza este coapta, rade cascaval vegetal de post.
Trucuri
Pune in sosul de rosii busuioc proaspat si piper macinat, pentru a aroma mai deosebita.