Supa de urzici

/ / Modificat: 2012-03-26
Supa de urzici

Supa de urzici este o reteta primavaratica extrem de sanatoasa, care procura organismului o sumedenie de vitamine.

Foto: ning.com

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

medie

Numar portii

4-5

Ingrediente

2 l supa de legume

1 l lapte (semidegresat)

1 ceapa mare

2 lingurite de sos de soia (optional)

2 catei de usturoi

sare

cativa pumni de urzici

urzici-frunze

Mod de preparare

Curata urzicile, alegand doar frunzulitele si spala-le bine, in mai multe jeturi de apa. Nu uita sa porti manusi, pentru a nu te urzica.

Amesteca supa de legume si laptele intr-o oala si pune-le la fiert. Adauga si urzicile, treptat, pana cand intra toate. Lasa-le sa dea in fiert.

Adauga tot continutul in blender si mixeaza-l impreuna cu ceapa si cateii de usturoi.

Rastoarna apoi supa-crema obtinuta inapoi in oala si pune-o iar la fiert, la foc mic. Nu trebuie lasata foarte mult, cam 10-15 minute.

Dupa ce e gata, adauga si sosul de soia (dupa preferinta) si sare.

Trucuri

Supa este delicioasa atat calda, cat si rece, iar daca nu tii post, poate fi consumata cu putina smantana si crutoane.

In cazul in care vrei ca supa sa fie mai fina, strecoar-o la sfarsit pentru a indeparta pulpa de la frunze care nu s-a mixat la blender.

Valori nutritionale per portie

Calorii: 172;

Proteine: 10.7 g;

Carbohidrati: 16.5 g

Taguri Retete urzici Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre