Tortul Rafaello este desertul "suprem" al tuturor impatimitilor de nuca de cocos si bomboanelor cu acelasi nume! Iata o reteta simpla, perfecta pentru a rasfata papilele gustative ale familiei tale!
Timp de preparare
40 min. + 3-4 ore la frigider
Dificultate
mediu
Ingrediente
250 g biscuiti populari
400 ml lapte de cocos
250 branza-crema Mascarpone
150 g unt
200 g zahar
8 g de gelatina granule
3 linguri lichior de cocos
20 bomboane Rafaello
60 g fulgi de cocos
Mod de preparare
Marunteste biscuitii la robotul de bucatarie si amesteca-i cu untul topit in prealabil.
Ia o forma rotunda de tort (detasabila) si toarna biscuitii pe fund, modelandu-i dupa forma ei si bag-o la frigider pana prepari umplutura.
Pune granulele de gelatina in apa si lasa-le cam 10 minute.
Pune laptele de cocos intr-o oala, adauga zaharul si gelatina, si pune-o pe foc, amestecand continuu. Adauga, intre timp, si lichiorul.
Pune branza Mascarpone intr-un bol si adauga peste ea compozitia din lapte de cocos.
Scoate tava din frigider si incepe sa aranjezi pe marginea ei bomboanele Rafaello, apasandu-le usor in blatul de biscuiti. Toarna apoi crema din lapte de cocos si Mascarpone si niveleaza tortul.
Da-l la frigider cam 3-4 ore si apoi decoreaza pe deasupra cu fulgi din nuca de cocos.