Tort Rafaello

/ / Modificat: 2012-06-22
Tort Rafaello

Tortul Rafaello este desertul "suprem" al tuturor impatimitilor de nuca de cocos si bomboanelor cu acelasi nume! Iata o reteta simpla, perfecta pentru a rasfata papilele gustative ale familiei tale!

Timp de preparare

40 min. + 3-4 ore la frigider

Dificultate

mediu

Ingrediente

250 g biscuiti populari

400 ml lapte de cocos

250 branza-crema Mascarpone

150 g unt

200 g zahar

8 g de gelatina granule

3 linguri lichior de cocos

20 bomboane Rafaello

60 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Marunteste biscuitii la robotul de bucatarie si amesteca-i cu untul topit in prealabil.

Ia o forma rotunda de tort (detasabila) si toarna biscuitii pe fund, modelandu-i dupa forma ei si bag-o la frigider pana prepari umplutura.

Pune granulele de gelatina in apa si lasa-le cam 10 minute.

Pune laptele de cocos intr-o oala, adauga zaharul si gelatina, si pune-o pe foc, amestecand continuu. Adauga, intre timp, si lichiorul.

Pune branza Mascarpone intr-un bol si adauga peste ea compozitia din lapte de cocos.

Scoate tava din frigider si incepe sa aranjezi pe marginea ei bomboanele Rafaello, apasandu-le usor in blatul de biscuiti. Toarna apoi crema din lapte de cocos si Mascarpone si niveleaza tortul.

Da-l la frigider cam 3-4 ore si apoi decoreaza pe deasupra cu fulgi din nuca de cocos.

Articole recomandate

Citeste si despre