5 ceaiuri pe care e bine sa le bei cand alaptezi

| | Actualizat: 2018-11-26 09:17:27

Daca iti plac ceaiurile din plante, merita sa stii care dintre acestea sunt bune pentru tine in timpul alaptarii si beneficiile pe care le aduc sanatatii.

Este important sa stii care sunt infuziile pe care le poti bea in timpul alaptarii, deoarece in aceasta etapa, precum si in timpul sarcinii, trebuie sa acorzi o atentie deosebita hidratarii.

Dupa cum stii deja, faptul ca esti bine hidratata te ajuta la dezvoltarea adecvata a functiilor vitale. Pentru unele femei, consumul de lichide este o provocare, mai ales atunci cand placenta creste si apasa pe vezica urinara.

O metoda de a bea apa atunci cand nu iti este sete este prin ceaiuri. Vrei sa stii care sunt cele mai recomandate in timpul alaptarii?

Ceaiurile benefice in timpul alaptarii si beneficiile acestora

Ce-i mult strica si e valabil si in timpul alaptarii. Hidratarea e buna, insa nici prea multe ceaiuri nu e recomandat sa consumi. Nu lasa pliculetul de ceai prea mult timp in cana, pentru a nu face infuzia prea intensa. Iata ce ceaiuri pe baza de plante poti bea cu incredere in timp ce alaptezi:

Ceai de cimbru

Aceasta planta are proprietati benefice pentru sistemul digestiv. Calmeaza spasmele intestinale, diminueaza volumul de gaze acumulate in abdomen si sustine digestia. In acelasi timp, este recomandat in caz de ulcer.

Fiind bogat in fier, este excelent pentru tratarea anemiei. Ceaiul cu cimbru actioneaza ca relaxant si este perfect pentru a stimula un somn bun. De asemenea, activeaza circulatia sangelui, stimuleaza memoria si reduce durerile de cap.

Pentru a-l pregati, pune intr-o ceasca o lingurita de cimbru uscat. Apoi, adauga apa fierbine si lasa-l sa se odihneasca timp de 5 minute. Daca nu iti place gustul, poti sa il indulcesti cu miere.

Ceai de macese

Este extrem de util pe perioada in care alaptezi, datorita aportului crescut de vitamine C, B1, B2 si K. Este de asemenea ideal pentru tratarea gripei, a guturaiului sau a starilor febrile care pot aparea in timpul sarcinii sau alaptarii. Este astringent, astfel ca se recomanda si in tratarea diareei.

Ceaiul de macese este foarte usor de pregatit. Adauga fructe proaspete sau uscate in apa fierbinte. Lasa-le sa infuzeze timp de 4 minute.

Ceai de ghimbir

Daca racesti in timp ce inca alaptezi, iti poti pregati un ceai cu miere si ghimbir. Acesta din urma ajuta la combaterea tulburarilor respiratorii, inclusiv a tusei. Mierea, pe de alta parte, amelioreaza durerea in gat si simptomele gripei.

Amestecul acestor doua ingrediente stimuleaza productia de lapte. Din acest motiv devine un aliat de nadejde in perioada de alaptare.

Pentru a-l pregati trebuie sa pui 4 cesti de apa intr-o cratita si sa lasi sa fiarba. Apoi, adauga cateva feliute de ghimbir si lasa sa fiarba timp de cel putin 20 de minute. Dupa aceasta, strecoara-l si cand s-a mai racit indulceste-l cu miere.

Ceai de musetel

Poate fi baut in orice moment al zilei si poate fi folosit ca sedativ pentru calmarea nervilor. De asemenea, sustine digestia, amelioreaza durerile de cap si actioneaza ca diuretic. Are proprietati antispastice si antiinflamatoare.

Ceai de melissa. Planta este adesea utilizata pentru tratarea colicilor infantile. Consumat cu moderatie, ceaiul acesta poate combate problemele de flatulenta, anxietate, insomnie si durerile abdominale. Frunzele de melissa sunt o sursa importanta de flavonoide si taninuri utile impotriva diareei si a gastroenteritei.

 

Citeste si despre