Alimente care dau un gust neplacut laptelui de san

| | Actualizat: 2018-11-26 12:43:13

Daca alaptezi copilul, ar trebui sa retii ca unele alimente confera laptelui o aroma deosebita. Practic, depinde de dimensiunea moleculelor care le compun. Daca acestea sunt mari, ca cele ale proteinelor si carbohidratilor complecsi, acestea nu trec in lapte si nu ii afecteaza gustul.

In contrast, substantele care au molecule suficient de mici pentru a trece prin mucoasa intestinala, intra in circulatia sangelui si compozitia laptelui matern, oferindu-i o aroma deosebita.

Odata cu consumul unor alimente, se dobandeste o substanta amara, care modifica gustul laptelui matern.

Iata alimentele care o produc:

  • Usturoi, ceapa si praz - pentru prezenta sulfurii de alil.
  • Varza - prin izotiocianate, a familiei sulfurate.
  • Anghinarea - pentru uleiul esential de cinarina.
  • Ardeiul - prin actiunea uleiului de capsaicina.
  • Sparanghel - datorita prezentei uleiului esential de asparagina.
  • Telina - prin actiunea uleiului esential de lamaie.
  • Specii picante si condimente puternice.

Cu toate acestea, daca mama a consumat aceste produse in timpul sarcinii, copilul s-a obisnuit cu aroma prin lichidul amniotic si, de asemenea, a dezvoltat enzimele necesare pentru a le digera pe tot parcursul vietii lor fetale.

Citeste si despre