Cafeaua in perioada alaptarii - da sau ba? Daca e da, atunci sa fie cafea boabe de specialitate!

| | Actualizat: 2024-10-22 15:31:18

Despre cata cafea ar fi permisa in perioada sarcinii si mai apoi in perioada alaptarii, s-a tot spus. Exista doua tabere si un adevar la mijloc. Pentru impatimitele de cafea, care pur si simplu nu isi pot imagina ziua fara o cafea, aceasta bautura ramane si in perioada sarcinii si a alaptarii favorita. Doar ca, ceva se schimba si anume exista intensa preocupare despre cantitate si calitate.

Pentru ca sunt mai atente la ce consuma, pentru ca inteleg importanta produselor premium - avand in vedere implicatiile deciziilor lor pentru propria sanatate si a bebelusului - vor prefera cafea tip boabe premium. Rasnita pe loc, preparata cu grija, servita cu patos. Desi in perioada maternitatii cafeaua ajunge, de cele mai multe ori, sa se raceasca pana cand sa fie consumata - mamele stiu mai bine - aceasta ar fi bine sa o alegem din randul celor de top.

Cafea organica, cafea boabe de specialitate gasim disponibila pentru a cumpara in magazinele de nisa.

Cata cafea este permisa in sarcina si in perioada de alaptare?

Secretul consta in moderatie. Ca in orice alt obicei, ar putea avea risc de a ne tenta mai mult decat e necesar. Specialistii spun ca ar trebui limitat consumul, insa o cantitate mica de cafea ar putea fi placerea vinovata pe care mamele si-o pot pastra. Unii spun ca ar fi bine de testat, de observat cum se simte bebelusul dupa ce mama consuma cafea. Daca este mai irascibil si vizibil agitat, ar fi bine de evitat cafeaua, de incercat cea decofeinizata. Din fericire, pe site-ul edream.ro vei gasi si sortimente decofeinizate, de la braduri precum Novell.


Alte mame aplica regula cantitatii maxime admise. Sunt voci care spun ca pana la 300 de mg de cafea pe zi este limita femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Sfat: intreaba medicul despre acest obicei, mentionand si cantitatea de cafea pe care o consumi de regula. Aceste informatii nu substituie sfatul medical!

La filtru, la espressor? Cumparata sau homemade?

O alta dilema a mamelor - in devenire sau proaspat devenite mame - este despre ce tip de cafea sa serveasca, care este mai buna intre cea de la coffee shop si cea facuta acasa. Ei bine, de data aceasta este mai bine sa alegi variantele preparate a aparatura de specialitate. Ai insa si posibilitatea de a replica gustul acela divin si de a avea control mai bun asupra calitatii preparatului tau. Este simplu, iti amenajezi un coffee corner acasa.

Secretul gustului in acest caz consta in espressorul de calitate, folosit impreuna cu boabele de cafea de specialitate. Foarte important este ca boabele sa nu fie macinate, ci rasnite pe loc. Prin urmare, alege fie o rasnita separata, fie un aparat de cafea cu rasnita incorporata. Ce nu face o mama de dragul de a se delecta cu o cafea buna!

Aparatura de acest tip a devenit tot mai populara in randul celor care isi doresc si acasa o experienta similara ca la cafenea. Tu, ce preferi?

 

Contact:

0766.42.42.41

comenzi[@]edream.ro / info[@]edream.ro

Showroom: Nisipari, Nr.23 Aviatiei/Herastrau

 

Sursa foto: edream.ro

 

Citeste si despre