Daca alaptezi, cu siguranta ai trecut prin momente in care este necesar sa apelezi la o pompa pentru a extrage laptele. Ei bine, multe femei care apeleaza la pompa se intreaba cat timp poate fi pastrat laptele matern la temperatura camerei fara sa se strice.
Este important ca acest detaliu sa fie recunoscut de mame pentru a putea avea grija de sanatatea bebelusului si pentru a preveni imbolnavirea acestuia din cauza unei posibile contaminari a laptelui.
Atunci cand depozitezi laptele matern, trebuie sa tii cont de mai multi factori pentru ca laptele sa fie potrivit pentru consum. Cel mai bine rezista la frigider si la congelator, insa exista momente in care acesta trebuie sa fie pastrat la temperatura camerei pentru a putea fi oferit rapid bebelusului. Iata ce trebuie sa stii despre pastrarea laptelui matern in siguranta.
Cat timp rezista laptele matern fara refrigerare
Laptele matern nerefrigerat, proaspat extras, se poate pastra bine la temperatura camerei si poate rezista pana la sase ore. Dar trebuie avut in vedere ca este mai bine sa fie refrigerat, mai ales in timpul verii.
De asemenea, laptele matern trebuie pastrat, de preferinta, in recipiente de sticla cu capac, dupa cum explica revista de specialitate Mayo Clinic.
Desi laptele matern poate fi depozitat in biberoane si pastrat la frigider si chiar la congelator, este important sa stii ca acesta isi pierde din concentratia de vitamina C.
Cum trebuie depozitat laptele matern?
Specialistii in alaptare recomanda sa se tina cont de urmatoarele:
- Daca laptele matern este decongelat, este ideal ca acest proces sa nu se repete.
- Daca laptele matern urmeaza sa fie incalzit, este de preferat sa fie incalzit intr-o baie de apa sau sub jet de apa calda.
- Atunci cand laptele matern este incalzit, acesta trebuie consumat in termen de doua ore, altfel trebuie aruncat.
- De asemenea, ar trebui sa iei in considerare etichetarea fiecarui recipient cu informatiile necesare pentru a sti ziua in care a fost ambalat.
FOTO: pixabay.com