Cele 6 alimente pe care nu trebuie sa i le dai copilului

| | Actualizat: 2018-12-11 14:45:58

In primele patru luni de viata, copilul ar trebui sa o aiba o dieta bazata exclusiv pe alaptare. In unele cazuri, bebelusul trebuie sa primeasca o anumita formula de lapte, dar mancarea in prima etapa a vietii sale este laptele matern.

Cu toate acestea, dupa patru luni, incepe o perioada de adaptare in care copilul poate primi o dieta suplimentara la alaptare. Aceste alimente trebuie sa fie, de obicei, simple si usoare.

Pireul de fructe este tipic, apoi alte produse care nu provin din familia de lactate sunt introduse treptat.

Prin urmare, ar trebui sa se acorde multa atentie, astfel incat alimentele noi sa nu fie daunatoare organismului micutului.

7 alimente pe care sa nu i le dai niciodata copilului

Uneori, din cauza ignorantei sau a lipsei de interes, cazi in rutinele alimentare nesanatoase pentru cei mici. In acest sens exista unele alimente pe care nu ar trebui sa le consume copiii sub nicio forma.

Chiar si atunci cand nu pare asa, exista anumite alimente care sunt preferate, dar care nu ar trebui sa faca parte din dieta copiilor sub un an si numai cu moderatie dupa aceasta varsta, pana la patru ani.

Pentru a avea grija de sanatatea copilului tau, trebuie sa-ti amintesti ca aceste sapte produse ar trebui eliminate din dieta obisnuita a micutului. Acestea sunt:

1. Zaharul

De acest produs alimentar, desi foarte obisnuit, nu are nevoie copilul deoarece il contine laptele matern. Daca te gandesti sa-i indulcesti mancarea pentru a-si imbunatati aroma, o poti face cu fructe. In plus, zaharul poate provoca aparitia prematura a cariilor.

2. Mierea

Este un substitut natural pentru zahar, a carui utilizare in dieta copiilor este foarte obisnuita, dar ceea ce trebuie sa stii se refera la compozitia sa - foarte asemanatoare cu cea a zaharului alb. Un alt dezavantaj este faptul ca aceasta poate sa contina bacterii care ameninta sistemul digestiv.

3. Sarea

Ca si mierea si zaharul, sarea este folosita pentru a evidentia gustul alimentelor, dar este, de asemenea, daunatoare. Acest produs trebuie eliminat din dieta copiilor, deoarece afecteaza sanatatea rinichilor. Este recomandata doar moderat, dupa varsta de un an.

4. Speciile marine

Anumite tipuri de pesti si crustacee contin cantitati mari de mercur, un produs al poluarii, care a ajuns in toate oceanele, ceea ce face posibil ca pestele sa o acumuleze in organismul sau.

5. Unele legume

Algele marine sau spanacul, a caror compozitie contine azotat in cantitati mari, pot provoca scaderea oxigenului din sange. Acest lucru ca urmare a transformarii sale in nitriti. Desi vorbim despre consumul excesiv, acesta este contraindicat la copii deoarece corpul lor este mic.

6. Produse modificate cu continut scazut de grasimi

Nu este rau sa consumi produse cu mai putina grasime, dar este vorba despre cele degresate, care au fost supuse unor proceduri speciale pentru a elimina excesul de grasimi. Pe de alta parte, grasimile din alimente sunt esentiale pentru organismul micutului, fiind o sursa de vitamine si calorii.

Citeste si despre