Petrecerea dupa botez

| | Actualizat: 2012-05-09 19:41:44

  Dupa ce bebelusul tau a fost botezat la biserica, este un obicei comun ca parintii copilului sa tina o petrecere sau masa dupa botez. Exista cateva reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand organizezi petrecerea dupa botez pentru ca totul sa mearga perfect.

Deoarece petrecerea se tine in majoritatea cazurilor imediat dupa botez, trebuie sa iei in considerare faptul ca locatia trebuie sa fie aproximativ aproape de biserica. Daca toata lumea vine la tine acasa dupa botez, va trebui sa servesti probabil pranzul.

Incearca sa faci un gratar in aer liber daca vremea este frumoasa si ai gradina; poti sa faci hamburgeri proaspeti, friganele de pui si friptura de porc. Nu trebuie sa fie mancare foarte scumpa sau pretentioasa, fiind in preajma prietenilor apropiati si familiei.

Asigura-te ca la inceputul mesei exista bautura pentru a se putea ciocni in cinstea copilului. Nasul are de obicei dreptul la primul toast.

Daca preferi o masa inauntru, poti sa iei in considerare varianta de a angaja o firma de catering. Vei fi probabil foarte ocupata in acea dimineata cu ceremonia asa ca este o idee buna sa lasi pe altcineva sa gateasca pentru tine.

Daca nu iti permite bugetul sa angajezi o firma de catering, poti face tu mancarea din timp iar la momentul respectiv doar sa o incalzesti, pentru a nu te „ingropa” in bucatarie. Daca nu vrei sa ai de facut multa curatenie dupa aceea poti inchiria un local pentru acest eveniment.

Probabil ca vei dori sa comanzi sau sa faci un tort special in acea zi pentru a sarbatori evenimentul. Torturile cu tenta religioasa pot fi comandate de la majoritatea cofetariilor. Poti comanda unul in forma de cruce, unul alb decorat cu flori albastre sau roz (daca este baiat sau fata) sau preferatul tuturor, un tort alb cu initialele si numele copilului si data botezului.

Activitati pentru invitatii tai

Aceasta este o zi speciala pentru copilul tau, dar cel mai probabil el este prea mic pentru a se putea bucura din plin de ea. Poti face multe fotografii cu invitatii pentru a putea sa i le arati atunci cand va fi mai mare.

Poti crea un carnetel al evenimentului cu fotografii instante ale invitatilor sub care fiecare participant sa isi scrie parereile despre ceremonie si urarile de bine pentru copil.  


Daca petrecerea include si copii poti incerca sa ii asezi la o masa speciala pentru cei mici. Le poti servi mancare potrivita pentru copii ca: fructe, suc de fructe la cutie, snacksuri din legume sau mini hamburgheri.

Dupa masa ii poti trimite (sub supravegherea unui adult) in alta camera cu televizor unde sa le pui un film pentru copii sau sa le pregatesti cateva jocuri distractive care sa ii tina ocupati.


Decoratii si cadouri


Pentru tema petrecerii poti merge pe varianta clasica: decoratii de culoarea alba pentru a se potrivi cu evenimentul si probabil si cu rochia copilului. Poti include accente albastre sau roz in functie de sexul copilului.

Alti parinti prefera o varianta mai moderna, in sensul unei teme din desene animate (Mickey Mouse, Winnie the Pooh etc), o tematica tip papusa Barbie sau pur si simplu ceva foarte colorat si vesel.

Pentru aceasta ocazie poti sa ii cumperi copilului o bijuterie simbolica pe care sa o poarte cand va fi mai mare: un lantisor cu cruciulita sau o bratara gravata cu numele lui.

Pe masura ce pleaca invitatii le poti da mici atentii de la petrecere: o punguta plina cu prajiturele si bomboane. O alternativa simpatica la pungutele cu bunatati le reprezinta biberoanele umplute cu bombonele si legate cu o panglica. Ele pot fi chiar si decoratiuni pentru petrecere. Poti include in cadoul pentru invitati, daca iti permite bugetul, si o batista brodata cu initialele copilului si data botezului.


Citeste si despre