Folosirea isteata a spatiului de depozitare in camera copilului

| | Actualizat: 2010-11-03 17:36:02


Spatiul de depozitare din camera bebelusului este destul de restrans, avand in vedere nevoia de loc liber pentru cel mic cand invata sa se joace singur prin incapere.

Mobilerul este minimalist si tocmai de aceea poate fi destul de greu sa profiti la maxim de locul de care dispui, mai ales cand vine vorba de o camera mica. Exista solutii pentru a crea mai mult spatiu de depozitare in zonele pe care le-ai trecut cu vederea.


 Dulapul din camera copilului tau

Primul loc pe care sa il abordezi e dulapul. Daca este unul micut, instaleaza un organzitor de dulap, astfel vei folosi spatiul dupa nevoile si dorintele tale.

Avand in vedere ca hainele bebelusului nu ocupa foarte mult loc, bara pentru umerase poate fi pozitionata la aproximativ un metru de baza, ceea ce este mai mult decat suficient.

Deasupra ar trebui sa iti ramana cativa metri pentru rafturi. Ca sa tii lucrurile la indemana, foloseste niste cosulete de depozitare sau containere de plastic pentru obiecte mici cum ar fi pantofiori, jucarii sau alte lucruri esentiale pentru bebelus.
 

Uita-te dupa alte spatii de depozitare

Daca dulapul tot nu este incapator, cauta alte locuri din camera bebelusului unde ai putea sa mai pui lucruri. Daca exista spatiu sub patut, ai putea sa asezi cutii dedesubt. Este un loc bun pentru a tine paturi, cearsafuri sau alte asternuturi. Cutiile sunt usor de folosit pentru ca au maner pe lateral si le gasesti in toate culorile, modelele si marimile. Masa de infasat are si ea potential de depozitare, mai ales pentru scutece, servetele, creme.

Biblioteca inalta, care ajunge pana aproape de tavan, sau rafturile de perete ajuta la utilizarea a cat mai putin din podea, in cazul camerelor mici. Altfel, foloseste doua sau mai multe biblioteci normale, pentru ca cel mic sa aiba mai tarziu acces la jucarii, carti sau alte obiecte ale sale. Orice alegere ai face in ceea ce priveste aceasta piesa de mobilier, nu uita sa ancorezi totul de perete, pentru e preveni riscul de accidente.
 

Cutia de jucarii

In comert se gasesc cutii de jucarii colorate si in forma de animale, utile pentru a tine toate obiectele micutului intr-un singur loc, mai ales fiindca numarul jucariilor sale creste foarte repede. Cand nu mai doreste sa se joace cu ele, copilul tau le poate pune in cutia lor, unde le va gasi data viitoare.
 

Organizarea, esentiala pentru usurarea activitatilor zilnice

Cu un pic de timp alocat planificarii spatiului din camera ar trebui sa gasesti destule solutii de aranjare generala eficienta. Este mai usor pentru tine sa ai toate lucrurile in ordine, in spatii special alocate. In plus, cu mai putin timp si efort, ai o viata mai usoara.

Pentru mai mule idei, viziteaza un magazin mare, specializat in mobilier si decorare.

Citeste si despre