Peretii din camera bebelusului

| | Actualizat: 2014-04-01 12:48:12

Peretii camerei bebelusului sunt un subiect care poate fi tratat in multe feluri. Fie ca alegi tapet cu modele, abtilbilduri pentru pereti sau un var dragut accesorizat usor, ai o multitudine de optiuni.

Majoritatea se gasesc in comert, in magazinele de mobilier sau cele pentru bebelusi, dar poti cauta si pe internet, unde o sa gasesti mai multe modele originale.

Idei pentru pereti

O varianta este tapetul cu motive sau poti sa optezi pentru abtibilduri (stickere) pe care sa le lipesti doar pe anumite zone. Ai putea incepe dinspre podea, mai dese, si sa ajungi pana la jumatatea peretelui, din ce in ce mai rare si mai distantate. Poti sa folosesti acelasi motiv peste tot, fluturi de exemplu, sau poti in partea de jos sa atasezi lalele si in sus sa continui cu fluturii, in functie de cum iti place tie mai mult.

Cand vine vorba de stickere ai libertate maxima. Sa luam de exemplu buburuzele: un abtibild pe tablia de la capul patului, unul pe sifonier sau pe dulapior.

Ca sa nu incarci prea mult, varuieste peretii intr-o culoare simpatica (un roz pal sau un verde pal) si adauga niste stickere (sau pur si simplu niste imagini tot cu buburuze nazdravane) lipite in mijlocul unui carton ce joaca rol de rama. Sau poti sa le pui in passepartout (o rama lata din carton in general alb), in loc de tablouri!

Orice ai alege pentru pereti, poti sa "scapi" un pic si pe tavan: un abtibild mic din tema camerei nu strica intr-un colt. Sau poate preferi forme fosforescente care se lipesc pe tavan, in general stelute, dand o atmosfera placuta noaptea.

Un exemplu de asortare a peretilor cu tematica

Daca ai ales maimutelele ca element principal pentru camera bebelusului tau, completeaza cu tema junglei pentru pereti. Aranjeaza cateva animale salbatice care traiesc in jungla intr-un colt strategic al camerei. Maimute, iarba inalta, cocotieri si palmieri sunt motivele principale din tema junglei.

Daca patutul are model tematic, poti sa te inspiri din elementele desenate pe acesta pentru a le reproduce si pe perete, oricare ar fi ele. Echilibreaza insa rezultatul final, pentru ca ideea generala sa fie omogena.

Lasa-ti imaginatia libera

Gargarite, litere, printese, arca lui Noe, palmieri, sistemul solar, planete razlete si stelute, zane, trenulete, vietuitoare marine, norisori, personaje de desene animate si lista insipirationala poate continua. Tu alege ce ti se potriveste si tie, pentru ca si tu vei sta in camera, aproape la fel de mult ca si bebelusul tau.

Culorile puternice, perdelele cu desene, plus mobilierul pentru camera bebelusului s-ar putea sa te calce pe nervi la un moment dat, chiar si daca ai urmat sfaturile unui designer de interior in privinta asta. Un decorator cu experienta te-ar sfatui sa alegi un design colorat cat mai simplu, care sa nu incarce camera. Sa nu uitam, scopul camerei bebelusului este acela de relaxare pana la urma.

Citeste si despre