Vrei ca bebelusul sa doarma in propria camera? Cum sa faci tranzitia de la patul vostru la camera lui

| | Actualizat: 2024-10-24 10:56:09

Trecerea bebelusului de la dormitul in aceeasi camera cu parintii la dormitul in propria camera este o etapa emotionala atat pentru parinti, cat si pentru bebelus. Desi poate genera sentimente de anxietate si ingrijorare, acest pas este o parte naturala a dezvoltarii copilului care, in cele din urma, vine pentru toate familiile. Iata cateva linii directoare pentru a ajuta aceasta tranzitie sa se desfasoare fara probleme si cu succes.

1. Momentul cheie

Nu exista un moment unic si universal corect pentru trecerea unui bebelus in propria camera, deoarece fiecare copil este diferit. Cu toate acestea, OMS recomanda ca acest lucru sa se intample incepand cu varsta de 6 luni, deoarece acest lucru reduce riscul de moarte subita a sugarului.

2. Pregatirea camerei

Inainte de a incepe tranzitia, asigura-te ca, camera bebelusului este confortabila. Acest lucru include:

  • Siguranta patutului: Asigura-te ca patutul indeplineste toate standardele de siguranta. Patutul ar trebui sa fie liber de animale de plus si perne.

  • Monitoare pentru bebelusi: Foloseste un monitor pentru bebelusi, astfel incat sa poti auzi sau vedea copilul din propria camera.

  • Temperatura adecvata: Regleaza temperatura camerei astfel incat sa fie confortabila pentru copil. Evita sa fie prea cald sau prea rece.

  • Lumini slabe: Utilizeaza lumini slabe sau o lumina de noapte moale pentru a crea un mediu linistitor.

3. Stabileste o rutina de somn

O rutina buna de somn este de baza pentru orice tranzitie reusita. Creeaza o rutina care include activitati relaxante inainte de culcare, cum ar fi o baie, o poveste sau un cantec de leagan. Acest lucru il va ajuta pe cel mic sa asocieze camera sa cu momente linistite si relaxante.

4. Incepe cu siestele

Inainte de a trece bebelusul sa doarma noaptea in propria camera, ia in considerare sa incepi cu siestele din timpul zilei. Acest lucru ii va permite bebelusului tau sa se obisnuiasca treptat cu noua sa camera, fara anxietatea separarii in timpul noptii.

5. Prima noapte

Cand este timpul pentru prima noapte in propria lor camera, ramai calma si asigura-te ca atat tu, cat si bebelusul tau va simtiti in siguranta.

6. Consecventa este esentiala

Pe parcursul intregului proces, consecventa este esentiala. Pastreaza aceeasi rutina de somn si aceleasi reguli in fiecare noapte. Daca bebelusul tau se trezeste in timpul noptii, mangaie-l fara sa-l scoti din camera lui decat daca este necesar.

7. Rabdare si adaptare

Aminteste-ti ca fiecare bebelus este diferit, iar tranzitia poate dura mai mult pentru unii decat pentru altii. Fii rabdatoare si flexibila in abordarea ta daca este necesar. Asculta indicatiile bebelusului si adapteaza rutina in functie de nevoile acestuia.

Sursa: babyremcoach.com

Sursa foto: freepik

 

 

Citeste si despre