Ce le place bebelusilor?

| | Actualizat: 2012-01-10 11:25:08

Bebelusii nu pot vorbi si nu isi pot exprima preferintele sau emotiile. El nu te poate trage de manecuta sa iti spuna "Mami, imi place asa de mult cand zambesti sau cand ne jucam cucu-bau", dar trebuie sa stii ca exista cateva lucruri esentiale pe care bebelusii le adora si care ii facsineaza. Descopera cateva dintre ele si nu ezita sa le introduci in viata bebelusului tau!

Culoarea rosie

Rosul ii atrage ca un magnet pe bebelusi. Este culoarea care le magnetizeaza cel mai usor privirea si spre care se orienteaza atunci cand au un obiect rosu prin preajma. Este un prilej bun pentru a cumpara cat mai multe jucarii de culoare rosie pentru primele luni de viata. II ajuta sa isi dezvolte vederea. Se pare ca dupa rosu, verdele este cel care ii atrage cel mai mult pe bebelusi.

Chipurile

Bebelusii dorm foarte mult in primele luni de viata, insa atunci cand sunt treji, adora sa se holbeze pur si simplu la fata ta. Sa analizeze fiecare grimasa, sa te atinga cu manutele si sa aiba contact vizual cu tine.

Tipetele

Pe masura ce bebelusul va creste va descoperi cat de tare poate tipa. Si va adora sa isi auda propria voce pe tonalitati atat de inalte. Ba chiar va incerca sa forteze limitele, se va inrosi tot la fata, dar nu se va lasa. Si chiar daca te scot din sarite aceste iesiri ale bebelusului, trebuie sa stii ca ei nu fac altceva decat sa-si exploreze propriul repertoriu vocal. Nu o fac din rautate sau din obraznicie!

Oglinzile

Oglinda este un obiect care cu siguranta atrage atentia copilului, dar il si intriga totodata. El nu prea isi da seama care este treaba cu oglinda, ce anume vede el si cum functioneaza ea, dar nu se lasa pana nu o intoarce pe toate partile. Abia la varsta de 18 ani bebelusul intelege ca cel pe care il vede in oglinda cand o priveste este tot el.

Petele mici

Cei mici sunt fascinati de petele mici, fie ca ele sunt pe covor, parchet sau pe o telecomanda ori babetica. Se vor uita lung la ele, le vor atinge si vor incerca sa le "prinda" in manute. Probabil ca il vei surprinde de multe ori holbandu-se la o pata de pe perete sau tavan, il vei si intreba la ce se uita, dar el va ramane acaparat in continuare in pesisajul artistic oferit de pata.

Lovirea obiectelor intre ele

Oricare 2 obiecte care sunt apte pentru a fi lovite intre ele si care scot sunete diverse sunt o atractie pentru micutul tau. Este o activitate care ii atrage prin prisma sunetelor pe care le scoate aceasta joaca. Asadar, daca va prinde in manuta polonic, lingurita, castron, telecomanda sau orice alt obiect nu se va opri pana nu va descoperi ce sunete pot scoate cand sunt lovite intre ele.

Cucu-bau

Asa cum micutul tau adora sa se uite la chipul tau, el este fascinat si de acest joculet care foloseste grimasele si palmele si prin care parintii incearca sa ii faca pe bebelusi sa rada sau sa se calmeze cand sunt iritati. Acest joculet, care pare pueril la prima vedere, este o sursa grozava de hrana pentru creierul si sufletul micutului. Si este un joc pe care bebelusii il adora!

Bijuteriile

Probabil ca deja ti-ai dat seama ca micutul tau este fascinat de tot ce sclipeste, iar lanticul sau bratara ta sunt cele mai interesante "jucarii" pentru el. Faptul ca straluceste ii starneste curiozitatea si devine un obiect in fata careia nu poate rezista sa nu puna manuta.

Animalutele

Animalele de companie, in special cateii si pisicutele, par sa aiba un efect magic asupra bebelusului. Atunci cand vad in calea lor un catel ei se indreapta cu viteza luminii spre el si incearca sa il traga de manute sau de par. Bebelusii au sentimentul de siguranta si securitate in preajma animalelor pentru ca observa ca parintii lui sunt in siguranta cand ele sunt pe aproape.

Telecomanda sau telefonul

Bebelusii sunt atrasi de telefoane sau telecomanda pentru ca acestea sunt obiecte pe care le vad mereu la voi si pe care le folositi foarte des. Si cum si ei vor sa faca cam tot ce faceti voi, preiau rapid stapanirea asupra lor si incearca cu toate resursele de care dispun sa le gaseasca folosul.

Citeste si despre