3 deserturi cu ovaz potrivite pentru bebelusi. Sunt absolut delicioase

| | Actualizat: 2023-05-29 23:12:56

Ovazul este un ingredient nutritiv si versatil, potrivit pentru introducerea in alimentatia bebelusilor. Fiind o sursa excelenta de carbohidrati, fibre si proteine, ovazul aduce multiple beneficii pentru cresterea si dezvoltarea micutilor. In plus, textura sa moale si usor de mestecat il face potrivit pentru prepararea diverselor deserturi delicioase. Iata 3 retete de deserturi cu ovaz, special create pentru bebelusi.

1. Biscuiti din ovaz si banane

Ingrediente:

  • 170g fulgi de ovaz fini
  • 2 banane bine coapte
  • 1 ou

Mod de preparare:

Curata bananele de coaja si adauga-le intr-un bol pentru mixer impreuna cu oul. Mixeaza totul, impreuna, la viteza mica, pana cand amestecul incepe sa se omogenizeze, apoi creste viteza mixerului si continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena, usor spumoasa.

Adauga ovazul amestecand usor cu o lingura, pana obtii o compozitie omogena.

Modeleaza compozitia in forma de biscuiti si asaza-i pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt.

Coace biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand devin aurii si crocanti.

Lasa-i sa se raceasca inainte de a-i servi bebelusului.

2. Clatite de ovaz pentru bebelusi

Ingrediente:

  • ½ cana de fulgi de ovaz
  • ½ cana de lapte matern/formula
  • 1 ou mic
  • 1 banana coapta
  • Ulei de cocos sau unt (pentru uns tigaia)

Mod de preparare:

Pune fulgii de ovaz intr-un castron si toarna laptele peste ei. Lasa-i sa se inmoaie timp de aproximativ 10 minute.

Adauga fulgii cu laptele intr-un blender, impreuna cu oul si banana si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.

Incalzeste o tigaie antiaderenta si unge-o usor cu ulei de cocos sau cu unt.  Toarna o portie mica de compozitie de clatite in tigaie si intinde-o intr-un strat subtire.

Prajeste clatitele pe ambele parti pana cand devin aurii.

Lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi bebelusului. I le poti servi alaturi de fructe pasate. 

3. Budinca de ovaz cu afine

Ingrediente:

  • ½ cana de fulgi de ovaz
  • 1 cana de lapte matern/formula
  • ½ cana de afine proaspete

Mod de preparare:

Pune fulgii de ovaz si laptele intr-o cratita si fierbe-le la foc mic pana cand ovazul absoarbe lichidul si se formeaza o budinca.

Adauga afinele tocate marunt si amesteca usor pentru a combina ingredientele.

Lasa budinca sa se raceasca putin inainte de a o servi copilului.

FOTO: freepik.com

Citeste si despre