3 retete pentru bebelusi de peste 9 luni. Sunt nutritive si pline de vitamine

| | Actualizat: 2022-12-04 12:29:38

Perioada diversificarii este una dintre cele mai provocatoare pentru mame, deoarece sunt mereu in cautare de noi retete pentru cei mici, care sa fie sanatoase, nutritive, dar si gustoase. Tocmai de accea, iti prezentam trei retete pe care copiii le vor adora si pe care le poti pregati dupa varsta de 9 luni a bebelusului.

Paste cu spanac si ricotta

Ingrediente

60 g de paste integrale pentru bebelusi (cele cu forme mici)

1 lingurita de ulei de masline

30g baby spana

75 g ricotta din lapte integral sau branza de vaci preparata in casa, ori alta branza pe care o oferi copilului

Mod de preparare

Pune o oala cu apa la fiert, iar cand da in clocot adauga pastele. Gateste-le pana cand se inmoaie, apoi scurge-le bine de apa printr-o strecuratoare.

Intre timp, intr-o tigaie mica, adauga uleiul si lasa-l sa se incinga. Pune spanacul peste si caleste-l timp de maxim doua minute. Trebuie sa devina moale. Scoate spanacul pe un tocator si taie-l bucatele mici.

Adauga spanacul, pastele si branza intr-un bol si amesteca pentru ca toate ongredientele sa se combine.

Branza cu broccoli si conopida

Ingrediente

125 g buchetele de conopida,

125 g buchetele de broccoli

1 lingura de unt nesarat

1 lingura de faina integrala sau de ovaz

125 ml lapte integral

60 g mozzarella

Mod de preparare

Conopida si broccoli trebuie taiate in bucati suficient de mici pentru ca bebelusul sa le poata manca in siguranta.

Preincalzeste cuptorul la 190°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt sau unge-o foarte bine cu unt. 

Intr-o cratita pune apa la fier si adauga conopida si broccoli cand clocoteste. Fierbe legumele pana se inmoaie (3-5 minute). Scurge legumele intr-o sita si clateste-le cu apa rece. Toarna-le apoi in tava pregatita pentru copt.

Intr-o tigaie se pune untul la topit si se adauga faina. Se amesteca timp de un minut sau doua si apoi, se adauga treptat laptele. Lasa sa clocoteasca timp de un minut, apoi toarna compozitia peste legume. La final adauga branza rasa. 

Coace totul timp de aproximativ 15 minute. La suprafata trebuie sa fie rumenita cand este gata. 

Orez cu mazare, morcovi si ou

Ingrediente

1 lingurita de ulei de masline

2 linguri de morcov ras pe razatoarea mare

2 linguri de mazare (proaspata sau congelata)

75 g de orez brun, fiert

1 ou mare, batut

Mod de preparare

Intr-o tigaie mica, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga morcovul si gateste totul pana cand compozitia se inmoaie. Aproximativ 3 minute. Adauga mazarea si doua linguri de apa, acoperiti si gatiti pana cand mazarea este frageda, aproximativ 3 minute. Adauga orezul fiert si amesteca bine pana cand acesta se incalzeste. La final adauga oul si amesteca toul rapid, pentru a nu se transforma intr-o omleta. In aceasta faza, mancarea trebuie tinuta pe foc suficient timp incat oul sa se faca foarte bine. 

FOTO: babycenter.com

Citeste si despre