Perioada diversificarii este una dintre cele mai provocatoare pentru mame, deoarece sunt mereu in cautare de noi retete pentru cei mici, care sa fie sanatoase, nutritive, dar si gustoase. Tocmai de accea, iti prezentam trei retete pe care copiii le vor adora si pe care le poti pregati dupa varsta de 9 luni a bebelusului.
Paste cu spanac si ricotta
Ingrediente
60 g de paste integrale pentru bebelusi (cele cu forme mici)
1 lingurita de ulei de masline
30g baby spana
75 g ricotta din lapte integral sau branza de vaci preparata in casa, ori alta branza pe care o oferi copilului
Mod de preparare
Pune o oala cu apa la fiert, iar cand da in clocot adauga pastele. Gateste-le pana cand se inmoaie, apoi scurge-le bine de apa printr-o strecuratoare.
Intre timp, intr-o tigaie mica, adauga uleiul si lasa-l sa se incinga. Pune spanacul peste si caleste-l timp de maxim doua minute. Trebuie sa devina moale. Scoate spanacul pe un tocator si taie-l bucatele mici.
Adauga spanacul, pastele si branza intr-un bol si amesteca pentru ca toate ongredientele sa se combine.
Branza cu broccoli si conopida
Ingrediente
125 g buchetele de conopida,
125 g buchetele de broccoli
1 lingura de unt nesarat
1 lingura de faina integrala sau de ovaz
125 ml lapte integral
60 g mozzarella
Mod de preparare
Conopida si broccoli trebuie taiate in bucati suficient de mici pentru ca bebelusul sa le poata manca in siguranta.
Preincalzeste cuptorul la 190°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt sau unge-o foarte bine cu unt.
Intr-o cratita pune apa la fier si adauga conopida si broccoli cand clocoteste. Fierbe legumele pana se inmoaie (3-5 minute). Scurge legumele intr-o sita si clateste-le cu apa rece. Toarna-le apoi in tava pregatita pentru copt.
Intr-o tigaie se pune untul la topit si se adauga faina. Se amesteca timp de un minut sau doua si apoi, se adauga treptat laptele. Lasa sa clocoteasca timp de un minut, apoi toarna compozitia peste legume. La final adauga branza rasa.
Coace totul timp de aproximativ 15 minute. La suprafata trebuie sa fie rumenita cand este gata.
Orez cu mazare, morcovi si ou
Ingrediente
1 lingurita de ulei de masline
2 linguri de morcov ras pe razatoarea mare
2 linguri de mazare (proaspata sau congelata)
75 g de orez brun, fiert
1 ou mare, batut
Mod de preparare
Intr-o tigaie mica, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga morcovul si gateste totul pana cand compozitia se inmoaie. Aproximativ 3 minute. Adauga mazarea si doua linguri de apa, acoperiti si gatiti pana cand mazarea este frageda, aproximativ 3 minute. Adauga orezul fiert si amesteca bine pana cand acesta se incalzeste. La final adauga oul si amesteca toul rapid, pentru a nu se transforma intr-o omleta. In aceasta faza, mancarea trebuie tinuta pe foc suficient timp incat oul sa se faca foarte bine.
FOTO: babycenter.com