6 sfaturi pentru a-ti proteja bebelusul de soare si caldura excesiva

| | Actualizat: 2019-07-24 14:51:58

Expunerea la soare in exces si canicula poate afecta copiii mult mai mult decat pe adulti, asa ca e bine sa stim cum sa ii protejam cand mergem la plaja, in parc, la munte sau la piscina.

Cand pleci undeva cu copilul intr-o zi torida trebuie sa iei toate masurile necesare pentru ca el sa nu sufere din cauza soarelui puternic si a temperaturilor foarte ridicate, mai ales daca este inca bebelus.

In primul rand trebuie sa avem grija de piele pentru ca in primele luni de viata aceasa este foarte fina si delicata, iar o arsura solara poate avea consecinte grave.

Evitati expunerea directa la soare a copiilor mai mici de 6 luni. Pielea lor nu secreta suficienta melanina pentru a se autoapara si nici nu este recomandat sa folosesti produse de protectie solara cand sunt att de mici. Prin urmare, iesiti la plimbare in intervalele orare in care razele ultraviolete nu sunt atat de puternice.

Cremele cu filtru UV nu trebuie uitate atunci cand copilul este mai mare de 6 luni. Aplicati-le pe zonele cel mai expuse la soare: fata, mainile, bratele, picioarele. Alegeti produse care sa se potriveasca pielii bebelusului, dar nu le folositi in exces. Crema de protectie solara se aplica pe piele cu jumatate de ora inainte de expunerea la soare.

Imbracati-i adecvat pentru a-i proteja de razele soarelui, dar si pentru ca ei sa nu sufere de caldura. Hainutele trebuie sa fie din bumbac, sa fie largi, lejere si subtiri. Il vor proteja de razele soarelui si vor preveni transpiratia excesiva si supraincalzirea bebelusului.

Ai grija ca bebelusul sa fie hidratat corespunzator. Pana la varsta de 3 ani organismul lor nu este complet dezvoltat, iar caldura excesiva ii afecteaza mai rau decat pe adulti daca nu beau destule lichide.

Aveti grija ca bebelusul sa aiba mereu capul acoperit cu o sapca sau o palarioara. Nu doar ca nu iti doresti sa faca insolatie, dar borurile ii protejeaa urechile, gatul si ochii, care sunt foarte sensibili la lumina puternica. Cand copilul este suficient de mare puteti folosi ochelari de soare omologati.

Evita sa iesi cu bebelusul pe strada la orele amiezii. Dupa ora 11 si pana pe la ora 17 razele ultraviolete sunt cele mai puternice, iar temperatura este prea ridicata pentru un copil atat de mic. In acest interval cel mai indicat este sa stati in casa, la racoare, sau, daca este imposibil, sa aveti grija sa va aflati in zone cu umbra deasa, in care caldura sa fie mai usor de suportat, iar el sa nu fie expus direct la soare.

Citeste si despre