Ai grija de pielea bebelusului tau cu Mustela - caracteristicile specifice pielii de bebelus

| | Actualizat: 2019-05-20 11:48:16

Pielea de bebelus poseda aceeasi structura ca pielea unui adult insa nu a dobandit inca toate functionalitatile.

Fragila si imatura, pielea va avea nevoie de trei ani pentru a deveni mai puternica si pentru a-si indeplini cu adevarat rolul de bariera protectoare.

Delicatetea sa este data de mai multi factori:

  • La nastere, pH-ul pielii este aproape neutru. Acesta evolueaza apoi pentru a deveni mai acid la adult. Aceasta diferenta face pielea bebelusului mai sensibila la infectii si la iritatii.
  • Pelicula hidrolipidica este mai fina la bebelus decat la adult. Aceasta nu protejeaza inca in mod corespunzator epiderma impotriva deshidratarii si a uscarii. Prin urmare, pielea bebelusului este mult mai vulnerabila la agresiunile din mediul inconjurator.
  • Stratul cornos al pielii bebelusului este de asemenea mai fragil. Corneocitele sunt mai putin sudate, fapt ce creste permeabilitatea la agenti externi si la infectii.
  • Derma este de trei ori mai subtire.
  • In sfarsit, raportat la greutate, pielea este, in mod proportional, de 3 pana la 5 ori mai mare la bebelus decat la adult. In consecinta, orice substanta care trece prin piele va fi mult mai concentrata in organism, permitand cresterea riscului de toxicitate.

Noi cercetari din cadrul unui program de studii stiintifice derulate de Mustela au condus la o alta descoperire majora privind pielea bebelusului. Aceasta se diferentiaza de pielea adultului si prin extraordinarele resurse celulare: dispune de un continut de celule originale care atinge nivelul maxim la nastere, insa sunt extrem de vulnerabile in primii ani de viata, perioada de formare a barierei cutanate. Aceste resurse celulare, fragile si unice pentru toata viata, constituie resursa de viata a pielii bebelusului: va asigura pe tot parcursul existentei sale un rol de restaurare si de mentinere a echilibrului global al pielii. Prin urmare, este esential ca aceasta sa fie protejata, pentru a conserva calitatile pielii bebelusului pentru prezent si pentru viitor.

Pentru a atenua imaturitatea barierei cutanate a bebelusului, protejandu-i potentialul extraordinar, este important sa se utilizeze produse de ingrijire specifice care ii respecta delicatetea, ii conserva resursele celulare si nu o irita.

Ai grija atunci cand alegi produse dermato-cosmetice pentru bebelus: selecteaza doar produse de ingrijire hipoalergene, cu toleranta ridicata si special create pentru pielea celor mici, care vor contribui la consolidarea barierei cutanate a bebelusului si la protectia resurselor celulare impotriva agresiunii din mediul inconjurator. In schimb, nu folosi niciodata produsele tale de toaleta pe bebelus: prea acide si cu un continut prea mare de detergent, acestea nu sunt potrivite pentru pielea lui fragila.

Citeste si despre