Tehnici pentru calmarea bebelusului care plange incontinuu

| | Actualizat: 2019-03-26 16:44:54

Iti pierzi controlul atunci cand copiii tai au o criza de plans si par de neoprit? Incearca urmatoarele tehnici pentru a te linisti atat tu, cat si cei mici. In felul acesta intreaga atmosfera va fi detensionata.

Ingrijirea nou-nascutului care plange poate deveni o misiune dificila pentru parintii lipsiti de experienta. Pe masura ce minutele trec si volumul de plans al copilului creste, confuzia si nervozitatea parintilor cresc.

Motivele care fac ca un copil sa planga sunt foarte diferite. Poate ca cel mai bun mod de a face fata acestei situatii la radacina este sa invatati sa recunoasti diferitele tipuri de plans la copii. Cu toate acestea, aceasta este o abilitate pe care parintii o dobandesc in timp. Pana atunci insa cum poti calma copilul?

Inainte de a incepe cu enumerarea tehnicilor, trebuie clarificat faptul ca nu toate trucurile expuse vor fi la fel de eficiente pentru toti copiii, deoarece, asa cum deja stii, nu exista doi oameni identici. Pe de alta parte, trebuie sa stii cum sa recunosti cand copiii tai se plang din cauza unei probleme grave sau cand doar incearca sa-ti atraga atentia.

Daca plansul este intens sau este insotit de simptome precum febra sau varsaturi, este esential sa contactezi pediatrul pentru a exclude orice probleme de sanatate.

Miscare

Daca tii bebelusul in brate, mergi cu el prin camera si leagana-l usor. Contactul corp la corp si miscarea il vor calma putin cate putin. Daca mai adaugi si cateva vorbe rostite in soapta, cateva mangaieri si atingeri delicate pe spate, calmarea bebelusului va dura cateva minute.

Sunete

Ca si contactul uman, copiii se calmeaza atunci cand asculta vocea mamei sau a tatalui lor. Acest lucru se datoreaza sensului mai primitiv al protectiei care este activat in prezenta parintilor. Insa nu numai vocea, ci si sunetul produs de masina in miscare, de muzica sau chiar de zgomotul masinii de spalat sunt excelente pentru calmarea nou-nascutului.

Masaj

Pe langa faptul ca este o tehnica eficienta pentru ameliorarea durerii provocate din cauza colicilor, masajul delicat este, de asemenea, o alternativa excelenta pentru a calma bebelusul si a-l opri sa planga. Prin acest contact, cei mici se relaxeaza si invata sa-si cunoasca mai bine corpul. Pentru a creste beneficiile, poti face aceste masaje cu uleiuri sau creme.

Baie

La fel ca in cazul adultilor, apa calda ii ajuta si pe copii sa elibereze tensiunea si sa-si relaxeze muschii. Daca insotim baia cu mangaieri si un mediu linistit, cel mic va deveni mult mai calm. Daca plansul este intens sau este insotit de simptome precum febra sau varsaturi, este esential sa contactezi pediatrul pentru a exclude orice problema de sanatate.

Mers

Copiilor le place sa se uite in jur si sa respire aer curat. Atata timp cat conditiile meteorologice sunt favorabile si timpul este potrivit, o plimbare poate fi o alternativa excelenta pentru a gasi liniste.

In plus fata de tehnicile mentionate mai sus, trebuie luate in calcul si alte lucruri atunci cand cel mic plange incontinuu:

  • Ramai calm. Copiii mici nu trebuie sa fie certati sau loviti pentru a le calma.
  • In niciun caz nu trebuie sa le administrezi medicamente sau alimente care nu au fost recomandate anterior de catre medicul pediatru pentru a le calma.
  • Nu trebuie sa incepi sa il alaptezi sau sa ii dai un biberon cu lapte ori cu ceai ca metoda de relaxare. Desi suptul are pentru copii un efect calmant, poate deveni un obicei prost prin care sa ceara alimente atunci cand nu ii este foame.
  • Nu trebuie sa-l asezi in masina de fiecare data cand plange. In caz contrar, va adopta un obicei care va fi contraproductiv pentru viata cotidiana a familiei.

Trebuie sa stii ca plansul este un mijloc de comunicare pentru nou-nascuti, la fel ca si zambetele. Din acest motiv, lacrimile nu sunt intotdeauna sinonime cu boala. Idealul este sa faci fata situatiei calm. Dupa ce ai verificat daca bebelusului nu ii este foame, nu ii este somn sau nu e speriat, verifica-i starea de sanatate in cautarea unor posibile simptome care sa ii creeze disconfort.

Daca totul este bine, oricare dintre metodele prezentate in acest articol poate fi un aliat importantpentru calmarea nou-nascutului.

Citeste si despre