Atunci cand iti cresti micutii, iti doresti tot ce este mai bun pentru ei. Relatii sanatoase, oportunitati de invatare nelimitate, tot ceea ce le stimuleaza puterea creierului - lista poate continua. In calitate de parinti, nu poti alege care este IQ-ul copilului tau sau daca vor creste ca iubitori de carti, dar exista lucruri pe care le putem face pentru a le stimula puterea creierului. Desi nu exista un ghid infailibil despre cum sa cresti un geniu, exista multe modalitati de a-i ajuta sa reuseasca acum si in viitor.
Un bun punct de plecare este inventarierea etapelor importante de dezvoltare. De acolo, poti hrani si incuraja diferite activitati si incorpora superalimente pentru a intari abilitatile cognitive si dezvoltarea creierului copilului tau. In acest articol, vei vedea mai multe modalitati de a dezvolta puterea creierului bebelusului tau, inclusiv prin alimente, activitati de stimulare a creierului si activitati cognitive pentru sugari:
- Joaca impreuna cu el jocuri de potrivire: Aceste jocuri si activitati consolideaza abilitatile de analiza si comunicare si de concentrare ale copilului tau.
- Joaca-te peek-a-boo: Acest joc il invata pe cel mic o abilitate cognitiva numita "permanenta obiectului". Aceasta este atunci cand copilul tau intelege ca, chiar daca nu poate vedea un obiect, acesta nu inceteaza sa existe. El va continua sa il caute, chiar si atunci cand il acoperi.
- Joaca cu jucarii de diferite texturi si dimensiuni: Invatarea prin joc cu activitati care implica atingerea ii ajuta pe sugari sa descopere lumea din jurul lor.
- Crearea si respectarea rutinele: Crearea de rutine aduce mari beneficii creierului in dezvoltare al micutului tau. Este o parte esentiala a invatarii autoreglementarii, care ii va ajuta acum si in viitor.
- Expune-i la cantece de gradinita: Activitatile care implica rime de gradinita dezvolta puterea creierului copilului tau prin vocabular si articulare.
- Faceti arte si meserii: Aceste activitati implica oportunitati nesfarsite de invatare, crestere si dezvoltare a creierului, inclusiv gandire critica si abilitati de rezolvare a problemelor.
- Exersati stivuirea: Activitatile care implica stivuirea ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine ale copilului tau si practica rezolvarea problemelor. De exemplu, ei trebuie sa isi dea seama cum sa stivuiasca pentru a impiedica obiectele sa cada.
FOTO: freepik.com