4 semne toxice ale relatiei dintre mama si fiul adult care duc la afectarea relatiilor amoroase 

| | Actualizat: 2024-09-02 18:08:34

 

Esti implicata intr-o relatie cu un tip si el este totul, dar nu poti sa nu te intrebi daca exista o alta femeie in viata lui. Apoi o cunosti si stii imediat ca cealalta femeie este mama lui. Iata 4 semne toxice ale invrajbirii mama-fiu adult, potrivit expertilor:

1. Mama lui tine neaparat sa arate ca trebuie sa traiesti dupa regulile ei

Iata ce nu inteleg baietii care sunt victime ale enmeshment-ului (relatia nesanatoasa) despre o relatie sanatoasa: intr-o relatie normala, ai limite cu parintii tai. Daca ea se amesteca in planificarea casei tale, in viata ta intima sau chiar in planificarea sarbatorilor, ai o problema. Incearca sa exercite control acolo unde nu trebuie, iar iubitul tau, de jucarie, probabil ca se va astepta ca si tu sa traiesti sub controlul ei.

2. Exista o rivalitate extrema intre frati

Atunci cand un baiat isi vede sora ca pe o competitie si se straduieste in mod activ sa o impiedice pe mama lor sa aiba o relatie cu fiica sa, acesta poate fi un semn de invrajbire si de dinamici familiale nesanatoase. Acest comportament indica adesea o dependenta excesiva de mama si o incercare de a mentine un control emotional exclusiv sau o influenta asupra ei, impiedicand alte relatii familiale.

3. Impartasesc prea multe detalii intime

Un semn al invrajbirii dintre mama si fiul adult este atunci cand una dintre parti impartaseste prea multe detalii din viata lor intima. De la a discuta despre intimitatea lor fizica, la a-si confesa problemele de relatie in profunzime, pana la a se amesteca in viata intima si relatiile celuilalt, aceste limite nesanatoase pot fi tradari secrete ale persoanelor cu care sunt intimi din punct de vedere fizic.

4. Mama lui ii dicteaza viata

Nu poate face sau spune nimic fara „aprobarea mamicii”, chiar daca are 40 de ani. Mai bine fugi! Da, acest barbat te va iubi si te va rasfata. Da, acest barbat crede ca femeile sunt esentiale si valoroase. Toate pozitive, nu? Desigur, sunt. Problema devine ca nu poate exista decat o singura Albina Regina in lumea lui, iar aceea nu esti tu. Este ea, mama lui.

Increngatura mama-fiu poate fi un nod complicat de descalcit, deoarece are fire legate de siguranta, ingrijire, dainuire, legatura si iubire. Aceste nevoi umane fundamentale se pot transforma in co-dependenta, control emotional si manipulare, precum si intr-un climat de nesiguranta in afara legaturii materne cu fiul adult.

Sursa foto: pexels.com

Sursa articol: https://www.yourtango.com/family/toxic-signs-adult-mother-son-enmeshment

Citeste si despre