Copiii au surse inepuizabile de energie si ne surprind zilnic cu agilitatea lor. O intrebare la care trebuie sa raspundem ca parinti este cum sa facem pentru ca micutii nostri sa-si canalizeze si sa-si consume energia intr-un mod constructiv care sa-i ajute in dezvoltare. Un raspuns la aceasta intrebare este sportul.
Nu este o noutate faptul ca activitatea fizica este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, iar medicii ne avertizeaza in privinta pericolului pe care il reprezinta sedentarismul atat pentru adulti, cat si pentru copii.
Sporturi pentru copii. Ghid pe varste
Este important ca micutii nostri sa invete sa indrageasca sportul si activitatile fizice in general pentru a le oferi un start cat mai sanatos in viata, stiut fiind faptul ca sportul ii ajuta pe copii sa se dezvolte din punct de vedere fizic si emotional.
O activitate care imbina arta cu activitatea fizica este baletul. Fetitele care practica baletul vor avea numai de castigat de pe urma lui si il pot incepe inca de la varsta de 3 ani. Prin balet isi vor dezvolta atat abilitati motrice, cat si cognitive.
Beneficiile fizice ale baletului pentru fetita ta
Din start trebuie sa stii ca baletul este mult mai mult decat un simplu dans si ca pentru a ajunge la gratia si eleganta marilor balerine sunt necesari ani de munca dublati de pasiune si talent. Nu trebuie totusi sa privesti baletul doar prin prisma unei cariere. El poate fi doar o activitate extracurriculara practicata din dragoste pentru dans si muzica care sa nu se materializeze in spectacole pe marile scene, ci sa fie un hobby prin care fetita ta sa-si petreaca timpul liber cu folos.
Baletul contribuie la dezvoltarea musculaturii intregului corp, in special a picioarelor, dar si a mainilor si trunchiului, precum si la intarirea sitemului osos. Coordonarea, flexibilitatea si corectarea posturii corporale, precum si deprinderea echilibrului in miscare sunt alte beneficii ale practicarii acestui tip de dans.
Cu totii recunoastem cu usurinta o balerina atunci cand o vedem. Postura impecabila, gratiozitatea si eleganta in miscari sunt o prima carte de vizita a balerinelor. Chiar daca nu planuiesti ca fetita sa sa devina o dansatoare profesionista, toate aceste atribute fizice o vor ajuta cu siguranta pe viitor.
E bine de stiut si faptul ca baletul o va determina pe fetita sa constientizeze ce inseamna o dieta sanatoasa, mai ales in contextul in care tot mai multi copii sufera de obezitate. Ea va intelege ca pentru a-si mentine corpul in forma pentru balet trebuie sa aiba o nutritie adecvata, iar obiceiurile alimentare din copilarie se vor rasfrange si asupra vietii de adult.
Beneficii emotionale
Acest dans o va ajuta pe fetita ta combata stresul si anxietatea dezvoltandu-i capacitatea de concentrare si contribuind intr-o mare masura la cresterea stimei de sine. Orele de balet ii vor oferi sentimentul de autoimplinire, iar miscarile invatate si spectacolele in care este in centrul atentiei ii vor da ambitia sa se autodepaseasca.
Nu trebuie sa uitam nici faptul ca baletul este o forma de arta ce ii va stimula creativitatea si ii va oferi ocazia sa se familiarizeze cu muzica clasica. Copiii timizi vor reusi sa-si depaseasca emotiile si vor fi incurajati sa-si expuna latura artistica intr-un mediu sanatos guvernat de cultura si eleganta.
Odata ce va oferi reprezentatii unui public, oricat de mic ar fi el, fetita ta va reusi sa treaca peste tracul si frica de a evolua in fata unui grup de oameni. In acelasi timp, baletul o va invata pe ce inseamna disciplina, deoarece este o activitate distractiva dar si exigenta in acelasi timp.
Beneficii sociale
Odata ce a inceput sa practice acest stil de dans, fetita ta va interactiona cu o multime de alti copii pasionati de balet. Pentru ca este o activitate de grup, o va ajuta sa socializeze si sa lege prietenii.
Totodata, baletul ii va dezvolta spiritul de echipa, de cooperare si va faciliata comunicarea intre copii.
Scoli unde se poate practica baletul
In Bucuresti exista o multitudine de scoli unde fetita ta poate practica baletul. Iata cateva dintre ele:
Academia de canto si balet Raluca Cioaca
Se adreseaza copiilor cu varsta de minim 3 ani.
Adresa: str. Ciprian Porumbescu 14, et.1, ap.3, Sector 1
Telefon: 0741 470 336/0311 059 896
Email: contact@cantosibalet.ro
Website: www.cantosibalet.ro
Tarife: 8 lectii individuale (50min/lectie): 560 Ron
4 lectii individuale (50min/lectie): 300 Ron
Baby Balet (3 - 5ani) 8 lectii (30 min/lectie; grupa de 6 copii): 200 Ron
Standard Balet (peste 6 ani) 8 lectii (50 min/lectie; grupa de 10 copii): 250 Ron
Cursurile pot fi frecventate de fetite care au cel putin 3 ani in mai multe locatii din Capitala
Adresa: str. Calea Dorobantilor, nr 127- 129, Sector 1 / Strada Soldat Pripu Gheorghe 22 A,
Sector 1 / Strada Blanari nr. 21, Sector 3 / Strada Mihail Eminescu nr. 163,
Sector 2 / Strada Lanariei nr. 90, Sector 4
Telefon: 0724 238 365
Website: www.casadebalet.ro
Tarife: Baby Balet - 150 Ron/luna (8 cursuri de 30 min)
Balet standard - 250 Ron/luna (8 cursuri de 55 min)
Cursuri de week-end - 150 Ron/luna (4 cursuri de 55 min)
Balet intensiv - 300 Ron/luna (8 cursuri de 55 min)
Cursantii au varsta minima 4 ani.
Adresa: str. Traian Popovici, nr. 77, et. 1, Sector 1
Telefon: 021-3305504 / 0721498174 / 0722285018
Email: balet@giuliana.ro , dorurizescu@yahoo.com
Website: http://www.giuliana.ro/
Tarife: Taxa de curs: 120 lei/ luna - 2 ore curs/saptamana si Taxa de inscriere: 15 lei
Se adreseaza copiilor incepand cu varsta de 3 ani.
Adresa: Str. Dr. Staicovici nr. 4, Sector 5 / Str. Mihail Sebastian, nr. 130
Telefon: 021-3357729 / 0723 22 5538
Email: office@balet.ro
Website: http://balet.ro
La cursuri pot participa copii cu varsta minima de 4 ani, insa scoala are si un modul de Babay Ballet pentru copii cu varste intre 2 ani si jumatate si 4 ani.
Adresa: Str. Precupetii Vechi nr. 30, Sector 2 / B-dul Pipera, nr. 41A
Telefon: 021-2104752 / 0722 476 176 / 0749 476 176
Website: http://www.baletcopii.com/
Lista completa de cursuri de balet pentru fetita ta!