Varsta la care copiii pot consuma carne de miel. La ce trebuie sa fie atenti parintii

| | Actualizat: 2023-04-07 22:32:36

 

Varsta la care copiii pot consuma carne de miel. La ce trebuie sa fie atenti parintii 
De la începutul alimentației complementare, la vârsta de șase luni, carnea poate fi introdusă în alimentația copilului. Primele tipuri de carne care trebuie oferite sunt cărnurile albe, deoarece sunt cele mai slabe pentru că provin de la animale mici: pui, curcan și iepure.
Odată ce aceste tipuri de carne au fost acceptate de bebeluș fără probleme, următorul pas este să oferiți și alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de miel și de ied.
În ceea ce privește vârsta la care ar trebui introdusă carnea de miel și de ied, din cauza cantității mari de grăsimi pe care le conțin, cel mai bine este sa fie oferite incepând cu șapte luni, dupa ce copilul s-a obisnuit cu carnea de pui. 
Chiar și așa, unii pediatri recomandă să o introducem mai târziu, la 9 luni sau 12 luni, deoarece este o carne greu de digerat.
Nu se recomandă includerea regulată a acestor tipuri de carne în alimentația celor mai mici copii. Consumul său trebuie să fie moderat, deoarece excesul de grăsime o face o carne care poate fi indigestă pentru stomacul delicat al bebelușului.
În primul rând, este necesar să știm ce parte este cea mai potrivită pentru copil pentru a spune care este cel mai bun mod de a o pregăti.
Partea mielului cu cea mai puțină grăsime este pulpa, deci aceasta este cea mai potrivită pentru copii.
Primăvara este perioada din an în care putem cumpăra cea mai fragedă carne de miel cu cea mai puțină grăsime, deoarece este perioada în care se nasc și sunt alăptați mieii de lapte.
Cel mai frecvent mod de a găti pulpa de miel este prăjit la cuptor. 

De la începutul alimentației complementare, la vârsta de șase luni, carnea poate fi introdusă în alimentația copilului. Primele tipuri de carne care trebuie oferite sunt cărnurile albe, deoarece sunt cele mai slabe pentru că provin de la animale mici: pui, curcan și iepure.

Odată ce aceste tipuri de carne au fost acceptate de bebeluș fără probleme, următorul pas este să oferiți și alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de miel și de ied.

În ceea ce privește vârsta la care ar trebui introdusă carnea de miel și de ied, din cauza cantității mari de grăsimi pe care le conțin, cel mai bine este sa fie oferite incepând cu șapte luni, dupa ce copilul s-a obisnuit cu carnea de pui. 

Chiar și așa, unii pediatri recomandă să o introducem mai târziu, la 9 luni sau 12 luni, deoarece este o carne greu de digerat.

Nu se recomandă includerea regulată a acestor tipuri de carne în alimentația celor mai mici copii. Consumul său trebuie să fie moderat, deoarece excesul de grăsime o face o carne care poate fi indigestă pentru stomacul delicat al bebelușului.

În primul rând, este necesar să știm ce parte este cea mai potrivită pentru copil pentru a spune care este cel mai bun mod de a o pregăti.

Partea mielului cu cea mai puțină grăsime este pulpa, deci aceasta este cea mai potrivită pentru copii.

Primăvara este perioada din an în care putem cumpăra cea mai fragedă carne de miel cu cea mai puțină grăsime, deoarece este perioada în care se nasc și sunt alăptați mieii de lapte. Cel mai frecvent mod de a găti pulpa de miel este prăjit la cuptor. 

 

Citeste si despre