5 trucuri care tin de cald copilului in iernile geroase

| | Actualizat: 2012-02-21 12:42:09

Atunci cand ies afara in zilele de iarna, copiii sunt agitati din fire si se incalzesc in mod natural, in urma efortului fizic depus pentru bataia cu bulgari sau construirea unui om de zapada. Totusi, iernile geroase, cu temperaturi mult sub 0 grade Celsius, cer masuri suplimentare de incalzire a corpului copilului si de prevenire a degeraturilor.

Foto: wordpress.com

Nu exagera cu straturile de haine!

Parintii au tendinta sa imbrace atat de gros copilul in zilele geroase, incat acesta nu se mai poate misca. Nu este indicat sa exagerezi cu numarul de bluze si pulovere, deoarece confortul si caldura nu se asigura prin infofolirea copilului, ci printr-o vestimentatie isteata, formata din hainute calduroase.

Imbraca-l stratificat, pornind cu un maiou, o bluza cu maneca lunga, un pulover gros si geaca. In partea de jos, imbraca-l cu un dres gros si o pereche de pantaloni flausati care tin de cald.

Copilul trebuie sa se simta cat de cat confortabil atunci cand iese afara, deoarece va fi dornic sa se intinda si sa se tavaleasca prin zapada generoasa si nu vrei sa ii strici bucuria.

Alege istet hainutele copilului!

Hainutele cu care imbraci copilul cand iesi cu el afara in zilele geroase trebuie sa fie fabricate din materiale naturale, dar si "calduroase".

Exista salopete, hanorace, pantalonasi si gecute fabricate din tot soiul de materiale care au meritul de a tine cald copilului si de a-l proteja de frigul napraznic de afara.

Hainutele impermeabile sunt la fel de importante pentru mentinerea caldurii organismului in timpul expunerii la frig. Este imposibil sa il impiedici pe micutul tau sa se tavaleasca in zapada, mai ales ca aceasta aduce atata bucurie pe chipul lui.

Insa este recomandat sa il imbraci in geaca si pantaloni rezistenti la umezeala. Daca micutul se uda, se instaleaza rapid disconfortul termic.

Pune-i caciulita, fular si manusi!

Acestea sunt accesorii de iarna care nu trebuie sa lipseasca din componenta garderobei de iarna a niciunui copil, mai ales cand afara sunt sub 0 grade.

 

Acoperirea extremitatilor pastreaza un confort termic constant si il protejeaza de frig. Senzatia de rece se face simtita prima oara la extremitati. Daca acestea sunt protejate corespunzator, disconfortul poate fi evitat.

Ia cu tine termosul cu ceai cald!

Acum nu este indicat sa ii oferi copilului lapte sau sucuri, dar ii poti oferi un ceai caldut, care sa fie tinut in termosul din rucsacel. Cand micutul tau simte ca este frig, mai da-i sa bea putin ceai ca sa-si mai incalzeasca organismul.

Ceaiul este mai recomandat, deoarece este mai hidratant decat o ciocolata calda sau lapticul. Iar cum micutul depune un efort serios in lupta cu zapada, este bine sa imbini ambele beneficii - sa se si incalzeasca si sa se si hidrateze in acelasi timp!

Faceti sesiuni scurte de iesit afara, de mai multe ori intr-o zi!

Daca in mod obisnuit copilul statea afara si cate o ora sau doua, atunci cand vremea este geroasa, timpul trebuie limitat, pentru prevenirea degeraturilor.

Nu este nevoie sa ii strici bucuria de a profita si de a se juca cat mai mult cu zapada. Trebuie doar sa alternati de mai multe ori intr-o zi iesirile afara cu repausul din casa, adica sa aveti mai multe iesiri la zapada, dar in sesiuni scurte de expunere la frig.

Citeste si despre