6 lucruri la care sa fii atenta pe ambalajul lotiunii de protectie solara

| | Actualizat: 2017-07-20 14:04:15

Stim cu totii cat este de important sa nu ne lasam niciodata copiii sa stea la soare fara sa ii dam cu o crema de protectie solara. Insa la fel de mult conteaza si tipul de lotiune pe care o alegem, astfel incat sa fie eficienta pentru pielea delicata a copiilor.

Este oare bine sa ne uitam dupa cea mai ieftina crema sau sa cautam un produs mai scump? Este doar una dintre intrebarile pe care si le pune o mama aflata in cautarea protectiei solare ideale pentru copilul sau.

Iata 6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa cumperi o lotiune de protectie solara!

Factorul de protectie solara

Factorul de protectie solara (SPF) este primul lucru pe care majoritatea dintre noi il cauta pe eticheta produsului de protectie solara.

SPF variaza de la 15 la 50+, cele mai inalte valori fiind cele care ofera cea mai buna protectie contra radiatiilor solare. Pentru ca micutii sa aiba parte de cea mai buna protectie contra arsurilor solare, cele mai potrivite sunt lotiunile care au SPF 30 sau 50 +.

Razele UVA si UVB: care este diferenta? 

Un alt aspect pe care trebuie sa il luam in considerare este daca lotiunea ofera protectie atat impotriva razelor ultraviolete de tip B (UVB), cele raspunzatoare de aparitia arsurilor solare, dar si contra celor de tip A (UVA), care penetreaza adanc pielea, ducand la aparitia imbatranirii premature.

Daca lotiunea ofera aceasta dubla protectie, atunci este sigura pentru cei mici, deoarece este o protectie de spectru larg.

Rezistenta la apa

Cei mai multi copiii adora sa se balaceasca, asa ca trebuie luat in considerare si acest aspect atunci cand alegem factorul de protectie. Alege o lotiune care este rezistenta la apa, pentru ca astfel te asiguri ca ofera protectie si cand cel mic se balaceste in voie. Atentie insa, lotiunea trebuie sa fie reaplicata dupa ce copilul iese din apa.

Orice parintre trebuie sa stie, de asemenea, ca o crema de protectie solara trebuie sa se aplice pe piele la fiecare doua ore.

Fara parabeni

Pielea copiilor poate deveni mai sensibila atunci cand este expusa la soare, fiind mai predispusa nu numai la arsuri solare, ci si la alergii. O crema de protectie soalara hiopalergenica este ideala pentru bebelusi si copii. Citeste cu atentie toate ingredientele pe care le contine lotiunea si ai grija ca in compozitia acesteia sa nu intre substante precum parabenii sau alte chimicale periculoase pentru pielea copiilor. Cu cat ingredientele sunt mai naturale, cu atat micutul este mai putin expus la aparitia unor alergii sau dermatite.

Nici parfumurile nu trebuie sa se regaseasca pe lista ingredientelor cremei de protectie solara, pentru ca si acestea pot declansa o reactie alergica la nivelul pielii.

Dioxid de titan si oxid de zinc

Cand te uiti pe eticheta lotiunii de protectie, ai in vedere ca printre ingredientele care ar trebui sa intre in componenta sa se regaseasca dioxidul de titan si oxidul de zinc. Sunt doua substante care au grija ca pielea micutilor sa fie bine protejata, ele ramanand active la suprafata pielii.

Data de expirare

Nu cumpara un produs pe ambalajul caruia nu este trecuta data la care expira. Cele mai multe dintre cremele si lotiunile de protectie solara au un termen de valabilitate de 12-24 de luni, insa acest lucru trebuie sa fie specificat clar pe ambalaj.

Crema de protectie solara nu mai trebuie folosita din momentul in care expira, pentru ca nu va mai avea niciun efect de protectie. Totodata, trebuie sa ai grija ca recipientul sa fie pastrat in locuri racoroase, nu in lumina directa a soarelui.

In ceea ce priveste pretul, nu intotdeauna foarte scump inseamna si garantia calitatii. De aceea, oricat ar costa crema, trebuie sa te asiguri ca gasesti pe eticheta tot ce trebuie sa stii despre ingrediente, gradul de protectie, dar si termenul de valabilitate.

Parintii trebuie sa tina cont de faptul ca folosirea unei creme de protetie solara nu inseamna ca micutii pot sta la soare intre orele 11:00 si 16:00, atunci cand pericolul radiatiilor este cel mai ridicat. Cei mici trebuie sa poarte si o palariuta care sa le acopere capul, iar imbracamintea de vara trebuie sa fie una lejera, din materiale de buna calitate, care lasa pielea sa respire.

Citeste si despre