Daca esti aici, inseamna ca ai si tu incertitudini atunci cand iti imbraci copilul pentru o plimbare in aer liber. Descopera sfaturi si bune practici in functie de vreme.
Imbracaminte pentru vreme calda
Vara se presupune ca este cel mai simplu sa alegi imbracamintea potrivita, asta pentru ca straturile de haine sunt putine, de la una sau doua piese vestimentare.
In zilele calduroase, alege sa ii dai haine din 100% bumbac. Este ideal sa fie si putin mai largi, respectiv sa nu fie lipite de pielea copilului. Bumbacul este un material racoros si ajuta in prevenirea iritatiilor, lasand pielea sa respire.
Asa cum spuneam, imbraca-ti copilul intr-un singur strat sau doua. De exemplu, dimineata sau seara, cand poate fi putin mai racoare, ii poti da si un hanorac peste un tricou. Imbraca-l in culori deschise si nu uita de o sapca sau o palarie care sa-l protejeze de soare.
Imbracaminte potrivita pentru vreme racoroasa
Primavara sau toamna temperaturile exterioare incep sa fluctueze, iar problema imbracarii devine mai stresanta. Va trebui, asadar, sa ai grija sa nu ii fie nici prea cald, nici prea frig. Altfel spus, sa aiba un confort termic optim.
In functie si de preferintele celui mic, un trening pentru copii de la Under Armour este o alegere inspirata. Este o imbracaminte potrivita pentru plimbari si activitati in aer liber, precum mersul pe bicicleta, fotbal sau alte activitati.
Avantajul unui trening este ca nu ii produce copilului disconfort in miscarile pe care acesta le face, putand astfel sa se joace in voie. In plus, prin scopul lor de utilizare sportiva, treningurile sunt si rezistente la uzura.
Imbracaminte in straturi pentru vreme rece
Iarna, lucrurile devin complicate atat pentru tine, ca parinte, cat si pentru copil, mai ales daca nu prea este incantat de anotimpul rece.
Totusi, exista o abordare simpla si recomandata pentru a-ti imbraca copilul: imbracamintea in straturi, preferata inclusiv de iubitorii muntelui. In principiu, vorbim de trei straturi principale, dupa cum urmeaza:
-
Primul strat este imbracamintea care intra prima in contact cu pielea copilului, asadar calitatea si eficienta ei conteaza foarte mult. Desi tendinta este sa ii dai haine din bumbac, iti recomandam o bluza subtire din lana merinos. Este un material anti-alergic, anti-bacterian, absoarbe transpiratia si mentine o temperatura constanta.
-
Al doilea strat este unul intermediar, care trebuie sa fie confortabil. Poate fi un hanorac sau un polar (fleece). Este recomandat fie sa aiba fermoar, fie sa fie usor de imbracat si dezbracat.
-
Al treilea strat are rolul de a proteja copilul de ger, vant si precipitatii. Prin urmare, va trebui sa ii dai o geaca sau jacheta de iarna, cu proprietati anti-vant si o buna impermeabilitate. De asemenea, ai grija sa nu fie foarte stransa pe corp, astfel incat sa ii permita copilului sa se miste in voie.
Alte sfaturi de care sa tii cont in vestimentatia copilului
-
Indiferent de tinutele vestimentare pe care i le cumperi copilului tau, tine cont de alergiile de piele pe care unele materiale, cu precadere cele sintetice, i le pot provoca. Unele substante alergene folosite in fabricarea hainelor provoaca dermatita insotita de senzatii de mancarime. Totodata, spala intotdeauna hainele noi inainte de purtare.
-
Verifica sau intreaba-ti copilul daca ii este bine din punct de vedere termic. De exemplu, daca copilul tau este transpirat, fara a depune o activitate fizica intensa, inseamna ca nu se simte tocmai confortabil cu imbracamintea aleasa.
-
Calitatea hainelor este importanta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cheltui o avere cu articolele vestimentare. In conditiile in care cei mici cresc repede, urmareste si perioadele de promotii din magazine.
Asadar, cu informatiile tocmai aflate mai sus, iti poti imbraca copilul adecvat, in functie de temperaturile de afara.
Sursa foto: Shutterstock