10 sfaturi pentru pictatul cu copiii

| | Actualizat: 2024-10-21 14:14:13

Iata cateva sfaturi valoroase de predare a picturii. stiu ca folosirea acestor sfaturi va va ajuta sa va oferiti increderea de a va aventura in pictura cu copiii. Prin aceste 10 sfaturi de pictura veti obtine cateva idei excelente pentru a face aceasta aventura mai putin stresanta!

Pastrati pictura simpla

Lectiile de pictura pentru copiii incepatori ar trebui sa aiba doar doi pana la trei pasi.

Incercati activitati de pictare deschise

Aflati cum sa ganditi proiecte de pictura care se bazeaza pe procese si sunt deschise. Aceasta inseamna ca “,” copiii nu trebuie sa urmeze instructiunile pentru a obtine rezultatul asteptat. Bazat pe proces, se ofera astfel copiilor libertatea de a explora mediile de vopsea si de a-si proiecta propriile picturi asa cum doresc, in felul lor unic.

Furnizati intotdeauna pensule de calitate

Nu le oferiti copiilor pensule ieftine care nu pot face picturi fine.

Nu va aruncati niciodata pensulele

Prima regula de baza. La fel ca un pictor adevarat, spala intotdeauna pensulele dupa fiecare lectie de pictura. ingrijirea buna a pensulei inseamna ca esti un pictor adevarat.

Purtati un sort de protectie

Oricand copiii picteaza, purtati intotdeauna haine speciale pentru vopsea sau un sort. Chiar daca eticheta spune ca vopseaua este lavabila, vopseaua tot murdareste hainele. in plus, nu exista o garantie reala ca pigmentul nu va pata.

Desemnati o zona speciala de pictura

Decideti inainte de a incepe pictura, unde vor fi instalate sevaletul de pictura si materialele, si unde acestea vor ramane. Nu lasati niciodata copiii sa devina lenesi cu privire la aceasta regula, amintiti-le ca doar aici este permisa pictura.

Vopsiti pe diferite suprafete

Nu te gandi doar la panza. Pictati pietre, bete, cartoane, lemn, hartie, tesaturi, frunze, ramuri, CD-uri vechi, scoici si chiar cutii de cereale. Gandeste in afara cutiei... si la cutie.

Concentrati-va pe pensule

Lectiile de pictura pot fi concentrate doar pe pictarea cu pensule, amestecarea culorilor si crearea texturii. Nu va lasati coplesiti crezand ca trebuie sa pictati imagini realiste pentru fiecare lectie de pictura. Copiii ar trebui sa invete elementele de baza pentru multi ani si sa aiba timp sa exploreze si sa experimenteze cum functioneaza vopseaua.

Pictati animalul de companie

Animalul de companie poate fi o sursa distractiva de inspiratie si idei de pictat. incercati diferite texturi si tehnici de artist. iti poti ajuta elevii sa contureze forma corpului animalului de companie. Arata-le copiilor cum sa stropeasca vopsea in interior sau in exterior, aceasta se numeste pictura de actiune.

Reduceti dimensiunea picturii

Sfatul numarul unu! Reduceti vopselele si pensulele, puteti controla mai bine micile mizerie.Puteti gestiona mizeria gestionand materialele!

Prin cursul de pictura pentru copii stimulam nu numai imaginatia, dar si creativitatea si transpunerea ideilor in rezultate artistice mature.


Va puteti inscrie copiii la cursurile de arte vizuale ale Scolii Bravissimo din Bucuresti, la oricare dintre cele 2 sedii (din sectoarele 2 si 4). Mai multe informatii pe site.

Sursa foto: freepik

Citeste si despre