Nu te grabi sa arunci cutiile vechi de carton, provenite din ambalarea diverselor obiecte, deoarece ele servesc perfect realizarii unor crafturi interesante si creative. Acestea reprezinta un mod distractiv si educativ de a tine copilul distrat si ocupat cateva ore bune, dar si de a-i dezvolta creativitatea si imaginatia. Iata cateva idei de decoratiuni si jucarii pentru copii, pe care sa le faci impreuna cu prichindelul tau din cutii de carton!
1. Masinuta
O cutie de carton maricica se poate transforma intr-o masinuta simpatica pentru copilul tau. Pentru a preschimba cutia intr-un "titiu", trebuie, inainte de toate, sa o decopertati. Urmatorul pas este accesorizarea, astfel incat masina sa aiba toate componentele la locul lor si sa capete astfel aspectul unui autoturism clasic. Atasati-i un volan improvizat, roti si faruri din diverse jucarii sau obiecte de prin casa - cd-uri vechi, farfurii de plastic etc. In cazul in care nu aveti cu ce sa o accesorizati, trebuie doar sa desenati si sa colorati aceste componente.
2. Trenulet
Daca dispui de mai multe cutii de carton, de marimi diferite, atunci poti crea un trenulet miniatural. Dimensiunile acestuia difera in functie de volumul cutiilor de care dispuneti. Nu trebuie decat sa decupati cutiile in partea de sus, pentru a crea vagoanele. Locomotiva trebuie sa fie mai speciala, asadar este nevoie de atasarea sau lipirea altor cutii, de dimensiuni mai mici, pe o cutie de aceleasi dimensiuni cu ale vagoanelor, astfel incat sa fie mai mare si impunatoare decat restul trenului. Trenuletul poate fi colorat si accesorizat dupa bunul plac al copilului, iar rotile pot fi improvizate din farfurii de plastic, mai mici sau mai mari, in functie de dimensiunile vehiculului. Vagoanele se leaga intre ele cu sfoara.
3. Bucatarie ecologica
Transforma cutiile de carton intr-o bucatarie 100% ecologica pentru fetita ta. Creeaza mai intai piesele de mobilier specifice fiecarei bucatarii - frigider, cuptor, chiuveta - din cutii de diverse marimi, apoi lipeste-le intre ele, pentru a forma o bucatarie. Dupa ce ai terminat de asamblat componentele bucatariei, incepe accesorizarea pieselor de mobilier. La cutia pe care ai transformat-o in aragaz, asigura-te ca desenezi cu carioca sau acuarele ochiurile, butoanele specifice, usa la cuptor etc. La frigider, deseneaza manerul si lipeste pe usa cativa magneti din jucariile pe care le are copilul in dotare sau care sunt create manual de cel mic.
4. Castel sau casuta pentru papusi
Alege cea mai mare cutie pe care o ai in dotare. Apoi, incepe sa desenezi pe ea tiparul unui castel sau al unei casute. Traseaza cu creionul ferestrele, usile, turnurile si portile si apoi incepe sa le decupezi. Amenajeaza interiorul din jucarii si alte cutii din carton mai mici si coloreaza-le. Agata steaguri si pune soldatei la intrare, daca este un castel. Daca este casa, coloreaza-i acoperisul si confectioneaza ghivece cu flori, poate si o mansarda sau chiar gradina in jurul ei.