Pe masura ce prichindeii cresc, preferintele lor in materie de piese vestimentare au parte de transformari. Daca pana la o anumita varsta subiectul modei a fost trecut cu vederea de cei mici, atunci cand incep o noua etapa in viata lor (gradinita sau scoala), lucrurile se schimba.
In primul rand, viata sociala a copiilor prinde contur, incep sa comunice si sa construiasca relatii de prietenie cu amicii de joaca si colegii de la scoala sau gradinita. Astfel, in functie de personalitate si de temperament, felul de a fi al copiilor se manifesta prin intermediul hainelor.
In acest caz, libertatea de exprimare ar trebui sustinuta si incurajata de parinti. Cu fiecare decizie pe care o iau singuri, prichindeiii devin mai increzatori in sine, mai independenti si mai responsabili cu obiectele personale.
Totodata, parintilor le revine sarcina de a supraveghea acest proces creativ, oferind indicatii utile atunci cand este nevoie. Asemenea unui puzzle, pune-i la dispozitie toate piesele vestimentare dintre care poate alege si urmareste modul in care rezolva acest joc.
Cu alte cuvinte, vei imparti rolul de parinte cu cel de stilist, in alegerea viitoarelor tinute. Desigur, inainte de adaptarea garderobei la cerintele noului anotimp, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte:
Confortul este cea mai importanta variabila
La scoala sau pe terenul de joaca, copilul tau este foarte activ. Mereu in cautare de informatii noi si curios din fire, va petrece cat de mult timp poate in compania prietenilor.
Drept urmare, un set de haine confortabile ii vor permite sa se miste in voie si sa se simta bine pe tot parcursul zilei. Cand vine vorba de comoditate, cele mai recomandate articole sunt treningurile, deoarece se potrivesc ca tinuta de scoala si, in egala masura, in cazul activitatilor sportive usoare.
Daca regulamentul intern al scolii prevede respectarea unui cod vestimentar aparte, o uniforma compusa din camasa sau bluza alba, alaturi de pantaloni din bumbac poate fi o alegere inspirata. In cazul incaltamintei, o pereche de adidasi casual se potrivesc in cazul ambelor sugestii.
Adapteaza tinutele in functie de anotimp
Toamna este un anotimp de tranzitie intre vara si iarna, moment in care tricourile sunt inlocuite cu bluze cu maneci lungi, pantalonii scurti isi gasesc locul in dulap, iar jachetele sunt incluse in tot mai multe combinatii. Vremea ramane calda, dar capricioasa, astfel incat piesele vestimentare, care se adapteaza rapid schimbarilor, sunt o buna investitie.
Spre exemplu, un hanorac din fleece, cu guler inalt si inchidere prin fermoar indeplineste doua roluri esentiale pentru cel mic. Pe langa faptul ca materialul retine caldura emanata de organism, hanoracul poate fi inclus si ca echipament pentru excursiile viitoare la munte.
Opteaza pentru haine si accesorii practice
La inceput, copilului ii va fi dificil sa se descurce cu inchiderea fermoarelor, a nasturilor sau legarea sireturilor. Chiar daca invata, pe parcurs, cum sa se imbrace singur, ii poti oferi un sprijin pentru rezolvarea acestor provocari.
Inlocuieste camasile cu multi nasturi, in favoarea bluzelor simple din bumbac, alege hanorace calduroase pentru zilele mai reci ale toamnei si cauta adidasi sau pantofi sport, care se inchid pe baza de arici ori elastic. Mai mult, pune in ghiozdanul lui o pelerina de ploaie – nu se stie niciodata cand va avea nevoie.
Indiferent ca este vorba despre tinuta de scoala, de cea pentru acasa sau pentru iesiri cu prietenii de joaca, incearca sa alegi mereu hainele impreuna cu cel mic. Chiar daca el conduce acest joc, tu ai rolul de arbitru, echilibrand balanta, cu scopul de a lua cele mai bune decizii.
Sursa foto: Shutterstock.