Carti care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca copilului tau

| | Actualizat: 2013-12-04 13:14:17

Dragostea de carte si pasiunea pentru citit trebuie insuflate copiilor inca din primele zile de viata si cultivate pe tot parcursul copilariei. Pentru ca cel mic sa iubeasca cartile si sa doreasca sa se aventureze cat mai mult in universul magic al acestora, este important sa sa-i umpli biblioteca cu o gama cat mai variata de titluri, astfel incat sa aiba intotdeauna cat mai multe optiuni. Iata cateva carti care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca micutului tau!  

Alfabetul

Alfabetul este cartea de capatai a invatarii scrisului si cititului la copii. Inainte de a citi si a se bucura de aventurile magice ale personajelor preferate de poveste, copilul trebuie sa invete sa recunoasca literele si sa le asocieze in cuvinte. Cartea educativa "Alfabetul" este primul abecedar al micutului tau si trebuie pus la loc de cinste in biblioteca lui in continua dezvoltare.

elefant.ro, 9.9 lei

Carte cu "Povesti romanesti"

Literatura romana este plina de povesti frumoase si spectaculoase, inspirate atat din folclor, cat si din istorie, din care copilul are o multime de lucruri interesante de descoperit si invatat. O culegere care sa cuprinda mai multe astfel de povesti de sorginte romaneasca este obligatoriu de asezat pe raftul din biblioteca copilului. In acest fel, copilul are ocazia de a descoperi aventurile si experientele interesante prin care trec personajele din mai multe povesti clasice scrise, de exemplu, de Petre Ispirescu: Praslea cel Voinic, Pacala etc.

Librarie.net, 64.90 lei 

Enciclopedia lumii pentru copii

Fiecare prichindel trebuie sa se bucure de rasfoirea unei enciclopedii pentru copii. Pe langa fascinatia imaginilor care sunt asociate textului, cel mic are ocazia de a-si imbogati cultura generala cu informatii din domenii diverse legate de:

  • Univers;
  • Pamant;
  • Planeta vie;
  • Corpul uman;
  • Tari si popoare;
  • Istoria lumii;
  • Arta si cultura.

Libhumanitas.ro, 49.90 lei

Lumea animalelor

Chiar daca micutul tau invata o multime de informatii despre animale direct din mijlocul naturii sau din documentarele de la televizor, fascinanta lume a vietuitoarelor trebuie sa se regaseasca si in biblioteca copilului tau, sub forma unor carti. Este o enciclopedie ilustrata cu prezentarea faunei din lumea intreaga, din care copilul poate descoperi o multime de informatii si curiozitati legate de cele mai banale, dar si exotice si neobisnuite animale. Carticica cu "Lumea animalelor" este o "biblie" a naturii, pe care copilul o poate deschide oricand are o nelamurire cu privire la hibernarea ursilor, hrana vulpilor sau modul in care vietuiesc pinguinii ori ale vietuitoare ale naturii.

Libris.ro, 37.9 lei

Legendele romanilor

"Legendele romanilor" reprezinta o veritabila lectie de istorie pentru copii, mijlocita de imagini sugestive spectaculoase, adunate laolalta pentru ca cei mici sa inteleaga mai bine cum a luat nastere mandra noastra tara. Fa o incursiune in timp, impreuna cu copilul tau, si invata-l principalele momente istorice prin care a trecut neamul romanesc, cu ajutorul cartilor de istorie care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca lui.

Teora.ro, 11.05 lei 

Poveste de Craciun

Din biblioteca micutului tau nu pot lipsi cartile de sezon, asa cum sunt cele despre Craciun si sarbaorile de iarna. Copiii de orice varsta ar trebui sa cunoasca fascinanta poveste a personajului Ebenezer Scrooge, din cartea "Poveste de Craciun" scrisa de Charles Dickens. Daca atunci cand este mic, i-o poti citi tu, pe masura ce creste, incurajeaza-l sa ia carticica din biblioteca si sa o rasfoiasca, an de an, in preajma Craciunului. Este o poveste spectaculoasa, care subliniaza din plin semnificatia si spiritul sarbatorilor de iarna.

Editura-art, 34.9 lei

Poezii din copilarie

Si cartile de poezii trebuie sa se regaseasca in numar destul de mare in biblioteca copilului de orice varsta. Si, pentru a aduna laolalta cat mai multe poezii ale copilariei, cel mai indicat este sa-i cumperi antologii care cuprind mai multe astfel de texte, scrise de cei mai renumiti scriitori romani pentru cei mici. De exemplu, in cartea "Poezii din copilarie", copilul va descoperi o sumedenie de poezioare adunate de la cei mai importanti poeti romani:

  • Vasile Alecsandri;
  • Mihai Eminescu;
  • George Cosbuc;
  • St. O. Iosif;
  • Octavian Goga;
  • George Topirceanu.

Carteacopiilor.ro, 25 lei

Carti de colorat

Nici cartile de colorat nu trebuie sa lipseasca din biblioteca copilului. Inca de prima oara cand va putea tine creionul in mana si pana in apropiere de varsta scolara, aceste carticele simpatice vor fi preferatele lui. Iar daca sunt alese cu istetime, se pot dovedi instrumente educative extrem de interesante, intrucat pe masura ce deseneaza, copilul descopera cifre, numere, animale etc.

Teora.ro, 4.55 lei

Atlas geografic pentru copii

Pe langa enciclopediile cu animalute, cartile de povesti si de istorie, biblioteca copilului trebuie dotata si cu un atlas geografic special conceput pentru varste mici. Indiferent daca este sau nu la scoala, copilul are ocazia de a descoperi o multime de informatii relevante despre continentele si tarile lumii, dar si despre geografia tarii noastre. In plus, atlasul geografic este o sursa elementara de documentare in anii de scoala, deci, o investitie mai mult decat profitabila pentru viitorul lui.

Prut.ro, 40 lei 

Manualul bunelor maniere pentru copii

Manualul bunelor maniere pentru copii este o carte care trebuie sa se regaseasca in biblioteca copilului. Este un instrument esential de disciplinare a celui mic, cu informatii, imagini si explicatii pe intelesul lui. Incurajeaza-l sa o rasfoiasca cat mai des si alege-i doar variante de carti foarte colorate, bogate in imagini, astfel incat sa fie cat mai atragatoare pentru el si sa-i suscite interesul. Din aceasta carte educativa, cel mic invata cum sa se comporte frumos si politicos in diverse situatii.

Litera.ro,23.94 lei

Ce alte titluri de carti crezi ca nu ar trebui sa mai lipseasca din biblioteca copilului tau, indiferent de varsta? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre