Alimentul pe care toti copii ar trebui sa il aiba in pachetelul de scoala. Mihaela Bilic: "Este un dar de la natura"
Odata cu inceperea scolii parintii se gandesc mereu ce sa le puna copiilor in pachetelul de scoala pentru a fi siguri ca acestia se hranesc sanatos si corespunzator. Desi multe mamici incearca sa evite painea, nutritionistul Mihaela Bilic spune ca acest aliment este foarte important in alimentatia copiilor, de aceea nu trebuie sa lipseasca din pachetelul lor.
Copiii consuma mai multa energie decat adultii, de aceea fainoasele nu trebuie evitate.
"V-ati gandit vreodata ca painea este alimentul care ne scoate din impas? Daca e vorba de foame, cu un sendvis rezolvi situatia! Nici nu conteaza ce pui intre cele 2 felii de paine, este usor de transportat si foarte usor de consumat. Iar cand vine vorba de gustare, un colt de paine este de preferat oricarui produs ambalat.
De ce este painea un aliment de baza? Pentru ca furnizeaza glucoza, molecula fara de care organismul nostru nu poate supravietui. Amidonul din paine se absoarbe treptat si asigura energia necesara tuturor celulelor, de la creier la inima si muschi.
Spre deosebire de adulti, care se misca mai putin si au probleme cu silueta, la copii jumatate din aportul caloric zilnic trebuie sa fie reprezentat de fainoase. Painea este cea mai banala si mai eficienta sursa de carbohidrati, 2 felii de paine la fiecare masa acopera necesarul de glucide din farfurie.
Indiferent ca este cu branza, sunca, unt sau pate de ficat, sendvisul nu trebuie sa lipseasca din ghiozdanul nici unui copil. La capitolul “umplutura” exista o infinitate de variante, pentru ca orice aliment merge bine cu paine!
Din punct de vedere nutritional, in sendvis sunt prezente toate categoriile de nutrienti: carbohidrati cu absortie lenta din paine, proteine si grasimi din carne/ branza/ ou/ peste, vitamine si minerale din legume. Nu mai ramane decat sa gasim o paine cu reteta curata si masa sanatoasa e asigurata!
Chiar si pofta de dulce o putem “trata” cu paine: o felie de paine cu unt si miere sau dulceata de la bunici, alaturi de o cana cu lapte, este varianta cea mai echilibrata de gustare dulce pentru un copil.
Proaspata sau prajita, alba sau integrala, cu seminte sau cu cartofi, painea a fost si trebuie sa ramana hrana noastra cea de toate zilele. Lasati copiii sa iubeasca painea, este un dar de la natura pe care trebuie sa-l pretuim si sa-l respectam!”, a transmis Mihaela Bilic pe retelele de socializare.
Odata cu inceperea scolii parintii se gandesc mereu ce sa le puna copiilor in pachetelul de scoala pentru a fi siguri ca acestia se hranesc sanatos si corespunzator. Desi multe mamici incearca sa evite painea, nutritionistul Mihaela Bilic spune ca acest aliment este foarte important in alimentatia copiilor, de aceea nu trebuie sa lipseasca din pachetelul lor.
Copiii consuma mai multa energie decat adultii, de aceea fainoasele nu trebuie evitate.
"V-ati gandit vreodata ca painea este alimentul care ne scoate din impas? Daca e vorba de foame, cu un sendvis rezolvi situatia! Nici nu conteaza ce pui intre cele 2 felii de paine, este usor de transportat si foarte usor de consumat. Iar cand vine vorba de gustare, un colt de paine este de preferat oricarui produs ambalat.
De ce este painea un aliment de baza? Pentru ca furnizeaza glucoza, molecula fara de care organismul nostru nu poate supravietui. Amidonul din paine se absoarbe treptat si asigura energia necesara tuturor celulelor, de la creier la inima si muschi.
Spre deosebire de adulti, care se misca mai putin si au probleme cu silueta, la copii jumatate din aportul caloric zilnic trebuie sa fie reprezentat de fainoase. Painea este cea mai banala si mai eficienta sursa de carbohidrati, 2 felii de paine la fiecare masa acopera necesarul de glucide din farfurie.
Indiferent ca este cu branza, sunca, unt sau pate de ficat, sendvisul nu trebuie sa lipseasca din ghiozdanul nici unui copil. La capitolul “umplutura” exista o infinitate de variante, pentru ca orice aliment merge bine cu paine!
Din punct de vedere nutritional, in sendvis sunt prezente toate categoriile de nutrienti: carbohidrati cu absortie lenta din paine, proteine si grasimi din carne/ branza/ ou/ peste, vitamine si minerale din legume. Nu mai ramane decat sa gasim o paine cu reteta curata si masa sanatoasa e asigurata!
Chiar si pofta de dulce o putem “trata” cu paine: o felie de paine cu unt si miere sau dulceata de la bunici, alaturi de o cana cu lapte, este varianta cea mai echilibrata de gustare dulce pentru un copil.
Proaspata sau prajita, alba sau integrala, cu seminte sau cu cartofi, painea a fost si trebuie sa ramana hrana noastra cea de toate zilele. Lasati copiii sa iubeasca painea, este un dar de la natura pe care trebuie sa-l pretuim si sa-l respectam!”, a transmis Mihaela Bilic pe retelele de socializare.