Cartofii prajiti pot fi o masa completa sau o gustare. Copiii ii adora, pur si simplu, chiar daca nu sunt tocmai recomandati de specialistii in nutritie. Daca ar fi sa alegi, insa, intre cartofii de la fast food si cei prajiti acasa, tu i-ai alege probabil pe cei din urma, dar copiii iti vor spune ca nu sunt la fel de gustosi. Ei bine, poti sa faci si acasa cartofi prajiti ca la fast food, daca aplici acest truc.
Cartofii prajiti perfecti sunt rumeni si crocanti la exterior, dar moi, aproape cremosi, la interior. Daca pana acum nu ai nimerit niciodata textura aceea specifica celor de la fast food, inseamna ca nu ai stiut reteta lor.
Cartofii prajiti sunt simplu de preparat, dar ai nevoie e trucul folosit de bucatarii cu experienta. Nu e nimic sofisticat, ci doar un lucru care iti va economisi si timp pe deasupra.
Secretul cartofilor gustosi ca la fast food
Totul sta in felul in care ii pregatesti pentru prajit.
Bucatarii experimentati apeleaza mereu al acest „tertip”: inainte de a pune cartofii in uleiul incins, acestia sunt lasati cinci minute intr-un bol cu apa fierbinte. Apoi, cartofii pai se scurg si se pun in tigaia incinsa. Timpul de gatire va fi mult mai scurt, iar crusta aurie pe care tot sperai sa o obtii de atata vreme se va forma rapid.
O alta metoda este sa ii pui la fiert, dar sa nu ii lasi sa se inmoaie complet, ca atunci cand ii pregatesti pentru piure. Prefierti, scursi si uscati cu un prosop de hartie, ei se vor praji mai repede, mai bine si vor arata mai frumos in farfurie, decat daca ii pui la prajit reci si ii lasi sa se „balaceasca” mult în ulei.
FOTO: Pixabay