Apropierea intre baietei

| | Actualizat: 2006-02-10 17:34:55
Intrebare:

- Eu am un baietel de 7 ani si jumatate, care este in clasa I. In ultima vreme am constatat ca se intampla un lucru care ma ingrijoreaza si nu stiu daca am motive sa fiu ingrijorata sau nu. Noi suntem vecini cu o familie care are tot un baietel de 8 ani si, cand ne-am mutat in aceasta locuinta, adica acum trei ani, ne-am bucurat foarte tare ca va avea un copil chiar de varsta lui cu care sa comunice, avand in vedere ca in zona nu prea sunt copii. Am incercat sa-i lasam sa se viziteze si sa se joace, sa-i incurajam sa fie prieteni, desi uneori se mai cearta, ca toti copiii. Eu, cel putin, incerc sa ii obisnuiesc sa se respecte si sa se ajute, pentru ca ei au tendinta de a fi egoisti, asa cum sunt, cred, copiii singuri la parinti. Problema e de fapt alta: destul de des am constatat ca prietenul lui il saruta pe obraz pe baietelul meu in timp ce se joaca la calculator de exemplu, il imbratiseaza, si al meu protesteaza si uneori chiar se si iau la bataie din cauza asta. Totusi se petrece destul de des acest fapt, si nu prea imi place. De exemplu, vine baiatul meu de multe ori la mine in bucatarie si imi spune: "Mami, Cosmin nu-mi da pace! Ma pupa! Si ma enerveaza!". Este normal asa ceva? Ei sunt colegi de scoala si de banca, pentru ca am vrut sa-i inscriem in aceeasi clasa, sa poata veni impreuna si stiind ca e bine sa ai un coleg de clasa care e vecin cu tine.

Raspuns:
 

Eu va propun sa vorbiti cu baiatul dumneavoastra despre acest subiect, sa-l intrebati despre prietenia lor, despre ce fac cand sunt impreuna, despre cum simte el comportamentul colegului sau.

Ati putea aborda subiectul si cu parintii lui daca va sunt apropiati (banuiesc ca vorbiti cu ei destul de mult despre copii). Practic nu e nimic normal sau anormal in a-ti pupa prietenul sau colegul.

Problema intervine daca pe celalat il supara acest lucru (scriati ca baiatul se plange ca il enerveaza) sau daca este neadecvat situatiei.

Incercati dumneavoastra sa urmariti cum stau lucrurile si in interiorul lor, nu doar la suprafata si reveniti cu o alta scrisoare pentru ca din aproape in aproape vom gasi impreuna un raspuns.


Anca MUNTEANU
Specialist in psihologia copilului


Detalii specialist

Citeste si despre