O atitudine negativa fata de invatare poate crea probleme in educatia copilului. Parintii pot ajuta la schimbarea atitudinii copiilor fata de invatare intr-o emotie pozitiva.
Copiii deseori se plang ca invatarul este plictisitor si de aceea au o adversitate fata de temele penru acasa. Acest lucru se poate intampla din mai multe motive: presiunea de a fi "la moda", fie sunt primii din clasa la invatatura, fie nu inteleg de ce scoala este importanta sau au probleme cu modul in care materia este predata.
Oricare ar fi motivul, copilul are o atitudine negativa fata de scoala si invtare si este rolul parintilor de a-l ajuta sa isi imbunatateasca comportamentul si atitudinea fara de acestea.
Sunt multe modalitati prin care poti sa imbunatatesti atitudinea copilului fata de invatare si scoala. Printre acestea se numara oferirea unor exemple pozitive, facand invatarea distractiva. Arata-i ca este important sa invete, lasa-l sa aleaga ce sa invete si, cel mai important, ajuta-l daca are probleme cu invatarea.
Cand isi formeaza obiceiurile, copiii adesea ii au ca exemplu pe parintii lor. Asadar, daca vrei ca el sa se bucure de invatare trebuie sa fii un bun exemplu de urmat.
Cum sa imbunatatesti atitudinea copilului fata de invatare
Citeste impreuna cu copilul tau, uitati-va impreuna la emisiuni educative, faceti excursii in familie la muzee si cautati impreuna informatii noi pe internet sau poti chiar sa te inscrii si tu la un curs de formare profesionala sau aprofundare.
Continuandu-ti studiile ii arati copilului ca educatia este un obicei imporant si de lunga durata. In plus, poti sa impartasesti cu copiii tai experientele tale din scoala. Povestindu-le despre proiectele la care ai participat cand erai de varsta lor, ii poti insipra sa faca si ei ceva special si sa se implice mai mult in activitatile scolare.
Discuta cu copilul tau si explica-i de ce trebuie sa imbratiseze educatia si explorati impreuna aptitudinile si educatia de care va avea nevoie pentru cariera pe care si-o doreste.
Da-i copilului posibilitatea de a-si dezvolta abilitati in diverse domenii de activitate. Intreaba-l de ce anume este interesat si daca doreste sa studieze ceva anume.
Poti sa il inscrii la lectii de muzica sau sa mergeti in excursii, sa ia lectii de dans, teatru, pictura, stiinte etc.
Gabriela David
Redactor Copilul.ro