Febra in timpul noptii. Cum sa iti ajuti copilul

| | Actualizat: 2024-03-13 22:00:39

 

Un copil bolnav sau un copil mic este intotdeauna un motiv de ingrijorare pentru parinti, indiferent de situatie. Daca exista episoade recurente de febra pe timp de noapte la copii, ar putea fi infricosator pentru parinti in timpul noptii, deoarece febra poate varia de la usor iritanta la fatala in situatii rare. Deoarece febra este un semn puternic ca copilul dumneavoastra se lupta cu o infectie, este extrem de important sa intelegeti de ce temperatura creste in jurul orei de seara si care este modalitatea corecta de a o tine sub control.

De ce copiii fac de obicei febra noaptea?

Daca te intrebi mereu: "De ce copilul meu are febra doar noaptea afla ca este ceva obisnuit, dar care merita observat. S-ar putea sa fi observat ca febra la copii revine noaptea, in timp ce dorm, chiar daca a scazut in timpul zilei. Ca un proces biologic in sine, temperatura corpului nostru tinde sa se ridice spre seara pentru ca lucrurile sa mearga bine. In cazul febrei, ceea ce ar fi putut parea o crestere usoara a temperaturii poate fi brusc mai mare decat de obicei, odata cu venirea serii. Intelegerea nivelului febrei si cautarea semnelor care o insotesc va poate ajuta sa evaluati gravitatea situatiei si sa ia masurile adecvate.

Cum sa iti ajuti copilul care face febra noaptea?

Odata ce ai identificat febra la copilul tau pe timp de noapte, urmatoarea miscare este sa o gestionezi inteligent pe parcursul noptii. Iata cateva modalitati de a combate febra copilului:

1. Asigura-te ca este hidratat corespunzator

Unul dintre sfaturile extrem de recomandate pentru a combate febra bebelusilor si a copiilor mici pe timp de noapte este sa te asiguri ca lichidele corporale se mentin la un nivel corespunzator. Febra ii face pe copii sa piarda lichide mai repede decat de obicei prin transpiratie, urinare frecventa sau varsaturi. Daca micutul tau se afla in faza de alaptare, da-i des laptele tau matern. Pentru bebelusii si copiii mici care incep sa manance alimente solide, da-i apa, sucuri pasteurizate (la temperatura camerei), supe proaspete si calde facute in casa, inghetata etc.

2. Lasa copilul sa fie imbracat confortabil

Transpiratia care apare in timpul febrei sau pe masura ce febra scade este un proces natural. Fortarea transpiratiei sa aiba loc nu va ajuta in niciun fel febra sa scada. Prin urmare, evita sa infasori copilul in mai multe straturi de haine. Imbraca-l confortabil si foloseste o patura daca copilul simte frig.

3. Foloseste medicamente pentru febra doar in ultima instanta

Cea mai mica febra din corpul copilului nu justifica nicio actiune din partea unui medicament pentru ameliorarea febrei. Corpul uman este capabil sa combata destul de usor febra usoara si asta ii construieste si imunitatea. Daca febra tinde sa urce in jur de 38,5 grade, atunci administrarea medicamentului antifebril ar fi necesara chiar inainte de a culca copilul.

4. Stai departe de orice remediu exotic

O multime de "trucuri" sau "remedii" tind sa provina din surse neinformate care mentioneaza tehnici ciudate pentru a contracara febra. Acestea variaza de la infometarea copilului in caz de febra pana la aplicarea de comprese cu gheata peste tot sau chiar bai pe baza de alcool. Retine ca acestea nu sunt de ajutor si pot pune in pericol copilul.

FOTO: freepik.com

Citeste si despre