Importanta vitaminei C pentru copii, vara

| | Actualizat: 2011-05-02 00:00:00

Vara asta pune accentul pe C!

Vara se apropie, cu soare puternic si cu mult chef de joaca pentru cei mici. Ce te faci insa daca piticul tau nu vrea sa intre in casa la orele amiezii, cand ultravioletele isi fac de cap, sau daca vrea sa se balaceasca incontinuu in apa marii? In mod cert, nu il poti proteja de expunerea la soare pe toata durata verii, insa poti diminua efectele sale nocive.

Pentru a tonifica pielea si a o apara impotriva radiatiilor solare, ea trebuie sa primeasca vitamine atat din interior, cat si din exterior. Vedeta verii este vitamina C, un antioxidant care stimuleaza sinteza de colagen a pielii. In plus, vitamina C controleaza si raspunsul antiinflamator asociat cu radiatiile solare. Hidratarea este la fel de importanta si previne aparitia insolatiei. De aceea, cei mici trebuie sa bea apa plata sau sucuri de fructe diluate in timpul expunerii la soare.

Este recomandat ca, in timpul verii, copiii sa consume fructe bogate in beta-caroten si vitamina C, cu efect antioxidant: morcov, caise, piersici. Vitamina C se gaseste si in citrice (lamai, portocale), precum si in capsune si ananas. Si legumele verzi sunt de un real ajutor: urzici, spanac, stevie, ceapa verde, untisor, papadie, salata verde. Listei i se adauga ridichile, loboda, varza timpurie si dovleceii.

Dar cum cei mici nu sunt mari fani ai fructelor si legumelor, preferand dulciurile, il poti "pacali" cu un Redoxon Junior, noua vitamina C de la Bayer, sub forma de jeleuri amuzante, cu gust racoritor de portocale. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la administrarea jelurilor Redoxon Junior: cel mic le va iubi si le va cere el insusi!

Redoxon Junior se recomanda copiilor de peste 4 ani, putand fi luat la orice ora din zi.

Asadar, litera cheie pentru aceasta vara este C: vitamina C! Pentru ca piticul tau sa fie plin de viata si protejat de soarele mult prea arzator.

Brandul Redoxon a fost lansat in 1934 in Elvetia, fiind primul produs de vitamina C lansat pe piata, inventarea sa fiind rasplatita cu un premiu Nobel in 1950.

Citeste si despre