Esti tata de fata? Iata cum iti poti sustine fiica in perioada menstruala

| | Actualizat: 2024-04-30 08:38:14

 

Menstruatia iti poate face fiica sa se simta vulnerabila si nesigura. Nu e suficient sa intelegi tu ca ciclul menstrual este normal. Trebuie sa o ajuti si pe ea sa perceapa acest lucru ca pe o experienta naturala si pozitiva. Iar implicarea ta poate incepe cu mult inaintea aparitiei semnelor de pubertate.

 

Da, este firesc ca fiica ta sa discute cu o alta femeie care ii impartaseste experienta. Dar asta nu te absolva pe tine ca tata de responsabilitatea de a-i fi alaturi. Iar daca esti tata singur, devine o dubla responsabilitate, caci esti sursa ei cea mai credibila de informatie, sustinere si ajutor.

Iata cateva sfaturi practice pentru a-ti sustine fiica in perioada menstruala:

Ofera-i inca de la inceput ingrijire menstruala 100% sigura

Facute de femei pentru femei, toate tipurile de tampoane bumbac Enroush si absorbante contin doar bumbac 100% organic certificat GOTS si zero chimicale care pot tulbura flora vaginala. Sunt hipoalergenice si au pH neutru, fiind recomandate de catre medicii ginecologi.

In plus, sunt subtiri si super absorbante, ca fiica ta sa se simta confortabila si protejata de pete, zi si noapte. Caci Enroush este primul brand romanesc de produse menstruale 100% organice care ii va oferi fiicei tale o ingrijire menstruala cu ingrediente pure si non-toxice.

Ajut-o sa-si vada frumusetea naturala zi de zi

Sangele menstrual nu este nici pe departe cel mai neplacut simptom la menstruatie. Acneea, spre exemplu, ii da de furca oricum in adolescenta, dar cu atat mai mult in perioada menstruala, din cauza fluctuatiilor hormonale.

Nu lasa imperfectiunile tenului sa-i afecteze increderea in sine, ci incurajeaz-o sa foloseasca plasturi acnee cu micro sageti de la Enroush. Contin ingrediente active ce actioneaza in doar 6 ore: ii lipeste pe zona afectata, merge la culcare, si cosurile dispar peste noapte, fara cicatrici. Fii supereroul ei si arata-i ca magia exista la orice varsta!

Nu transforma menstruatia intr-un subiect stanjenitor

Fii disponibil si nu te feri sa abordezi subiecte delicate, chiar daca asta inseamna sa-i vorbesti despre mancarime in zona intima tratament si preventie. Dar nu fi insistent. Responsabilitatea ta este sa fii acolo pentru ea, nu sa intri cu bocancii in viata ei. Nu o bombarda cu intrebari si nu forta discutiile daca observi ca o incomodeaza.

Pe cat de important e sa fii deschis si informat, pe atat de esential e sa-i respecti intimitatea. Este corpul ei si este decizia ei daca vrea sau nu sa-si impartaseasca experientele cu tine.

Extrem de important este sa-i arati compasiune. Toate schimbarile ce au loc in corpul ei sunt experiente noi. Sindromul premenstrual, sangerarea menstruala, fluctuatiile hormonale - pot fi deosebit de coplesitoare. Ofera-i sprijin si intelegere in legatura cu noul mod in care corpul ei functioneaza.

 

 

 

Citeste si despre