Primul Craciun al bebelusului, o zi de poveste

| | Actualizat: 2014-12-04 11:17:56

Chiar daca este mic si nu realizeaza prea mult ce i se intampla, cu atat mai putin ce este Craciunul, nu inseamna ca trebuie ca el sa treaca pe langa ingerasul tau.

Dimpotriva, primul Craciun al micutului trebuie sa fie de neuitat. De ce? Pentru ca tu il vei tine minte si pentru ca vei avea destule fotografii si imagini video pentru a-l retrai alaturi de micut cand va creste. Asa ca iata cateva idei memorabile!

Primul Craciun... acasa!

Daca pana anul acesta va imparteati intre parintii tai si ai partenerului pentru petrecerea acestei sarbatori, odata cu venirea pe lume a copilului lucrurile se schimba. Primul Craciun al copilului trebuie facut in casa voastra, de aceea, este timpul sa inviti la tine acasa familia si rudele pentru ca dimineata sfanta de Craciun sa te prinda sub frumosul vostru bradut plin de luminite si cadouri.

Pregateste casa pentru sarbatori

E timpul pentru curatenia generala a casei, dar mai ales de o inspecti minutioasa printre lucrusoarele celui mic. Daca exista lucruri de care acesta nu mai are nevoie sau nu ii mai sunt bune, atunci nu el pastra. Aduna-le si da-le cuiva sau depoziteaza-le intr-un loc unde sa nu iti stea in cale. Nu uita ca suntem in luna cadourilor, asa ca poti face un act caritabil cu ele!

Fa o lista de dorinte ale bebelusului

Tu esti cea mai in masura sa fii "vocea" ingerasului tau cand vine vorba de cadouri. Asadar, trebuie sa faci scrisorica pentru Mos Craciun a copilului tau si sa o trimiti tuturor celor care iti vor calca pragul in ziua cea mare. Este o modalitate practica de a te asigura ca bunicii, nasii si alte rude nu vor cumpara lucruri similare sau inutile.

Planuieste cu atentie lista de invitati

Incearca sa nu supraaglomerezi casa pentru a nu irita bebelusul. Doar nu vrei sa iasa in toate poze suparat, plangacios si trist. Pe de alta parte nici nu poti refuza sa primesti rude care se autoinvita, de aceea este bine sa iti faci un plan si sa ii programezi la ore diferite pe parcursul acelei zile. Sau, nu uita ca sarbatoarea dureaza 3 zile, deci ii poti programa pe parcursul lor!

Primii pe lista - membrii familiei!

Craciunul inseamna inainte de toate momente relaxante si de poveste alaturi de familie. Este momentul din an in care se reunesc toti cei pe care nu ai ocazia sa ii vezi zilnic, de aceea, ai grija ca inainte de prieteni si cunostinte sa ai confirmarea rudelor. Sunt cei mai importanti in aceasta zi!

Faceti cat mai multe poze

De la impodobirea bradului, primirea colindatorilor, tinuta de Craciun si pana la deschiderea cadourilor si dupa, faceti o sumedenie de poze. Ai nevoie de ele pentru a le integra in cel ce va fi primul album de Craciun al micutului tau, primul din viata lui.

Creati propria traditie de Craciun a familiei

Daca nu ati facut-o pana acum, atunci este cazul sa stabiliti un obicei numai al vostru pe care sa il puneti in practica in fiecare an inainte de Craciun. De exemplu, puteti avea pijamale speciale in Ajunul Craciunului pe care sa le purtati in fiecare an si sa mancati biscuitei, laptic si alte bunataturi in jurul bradutului, facandu-va an de an poze in aceasta postura. Ce amintire memorabila odata cu trecerea anilor. Fredonatul colindelor sau colindatul in sine pot deveni traditii de familie.

Stabiliti-va o zi numai pentru bebelus

Faceti o zi din cele 3 de Craciun "ziua bebelusului" in care sa programati diverse activitati doar pentru el: plimbari, excursii, locuri de joaca etc. Respectati-o an de an!

Adu-l pe Mos Craciun in casa ta

Nu-l uita pe Mos Craciun. Degizeaza pe cineva din familie in Mos Craciun si pune-l sa vina cu jucariile in saculet! Chiar daca bebelusul nu intelege prea multe, odata cu trecerea anilor pozele pe care le faci isi vor regasi sensul si semnificatia in viata lui.

Citeste-i povesti de Craciun micutului tau

E deja obisnuit cu cartile si cu povestile, nu-i asa? Ne aflam insa in momentul din an in care povestile de Craciun revin la viata, asa ca nu face nici tu exceptie. Cel mai potrivit moment? Oricand in decembrie, dar cu precadere cu 2-3 zile inainte de Craciunul.

Impodobirea bradului in familie

Pune pe fundal colinde, scoate toate podoabele si incepeti sa decorati bradul de Craciun. Inclusiv cu bebelusul prin preajma. Chiar daca nu stie prea multe, el este foarte atent la ce faceti si are de invatat din asta!

Cadoul tau pentru bebe? Hainutele din ziua de Craciun!

Daca te pricepi si sa crosetezi ar fi excelent! Ce poate fi mai frumos decat un costumas rosu, creat manual pentru bebelus? Ar fi cadoul excelent pentru micutul tau si o amintire pe viata! Daca nu crosetezi achizitioneaza-i unul, dar alege-l cu adevarat special!

Ajuta-l pe micut sa inteleaga Craciunul cu toate simturile!

Lasa-l sa atinga crengute de brad, sa analizeze luminitele sa asculte clinchetul clopoteilor si colinde. Daca are peste 6 luni, poti sa ii dai sa guste si un pic din cateva produse specifice de Craciun sau sa i le adaptezi pentru a avea si el parte de o masa "festiva" de Craciun, folosindu-te de aromele Craciunului.

Citeste si despre