3 din 4 mame isi neglijeaza propria persoana in favoarea copiilor si a partenerului de viata

| | Actualizat: 2016-10-20 00:00:00

3 din 4 mame isi neglijeaza propria persoana in favoarea copiilor si a partenerului de viata

- Evenimentul “Parinti cu Aripi, Copii cu Zbor” propune o noua abordare in parenting si atrage atentia parintilor asupra importantei de a avea grija si de ei insisi;

- Evenimentul este organizat de GMP PR in parteneriat cu Asociatia Salvati Parintii sub egida campaniei „Sa Protejam impreuna Copilaria”

GMP PR si Asociatia Salvati Parintii anunta inceperea inscrierilor la primul eveniment dedicat noii generatii de parinti din cadrul initiativei “Sa Protejam impreuna Copilaria” si care va sustinut de specialisti in psihologie si psihoterapie.

Evenimentul “Parinti cu Aripi, Copii cu Zbor” va avea loc sambata, 29 octombrie, la Impact Hub Bucuresti si va aborda parenting-ul dintr-o perspectiva noua, diferita de cele de pana acum - ce porneste de la ideea ca un parinte implinit, care are grija si de sine, transmite starea de bine mai departe copilului.

Initiativa vine in contextul in care studiile arata ca parintii isi neglijeaza tot mai des propriile nevoi sau interese personale. Specialistii subliniaza faptul ca problemele sufletesti ale parintilor au un impact semnificativ asupra sanatatii emotionale a copiilor si a relatiilor de cuplu.

Un studiu international arata ca, in medie, mamele isi acorda numai 17 minute pe zi doar pentru propriile nevoi

51% din cele 2000 de mame chestionate au spus ca trec prin saptamani intregi fara un minut de relaxare

3 din 4 mame obisnuiesc sa se concentreze asupra altor oameni in defavoarea propriei persoane

Psihologii subliniaza ca presiunile moderne de a fi un parinte perfect, un sot model, de a intretine in paralel o cariera, permit parintelui din ce in ce mai putin timp cu el insusi si conduc adesea la izolare emotionala sau asa-numita “depresie parentala”.

Printre problemele ce vor fi abordate in cadrul atelierelor din eveniment se numara: insingurarea parintilor, degradarea relatiilor de cuplu odata cu venirea copilului, ignorarea propriilor interese in favoarea copiilor - toate provocari moderne din ce in ce mai des intalnite in familiile de astazi.

Evenimentul va include ateliere aplicate sustinute de psihologi, pe temele:

Parintii si pregatirea personala pentru intalnirea cu copiii lor

Problemele si provocarile parintelui singur sau care se simte singur in familie

Probleme de cuplu atunci cand apar copiii

Orientarea in viata a copilului: de la dorinta parintelui la putinta copilului

Care sunt semnele problemelor sufletesti ale parintilor si implicatiile asupra copiilor

Inscrierile se pot face in limita locurilor disponibile pe site http://www.protejamcopilaria.ro/evenimente/ sau pe mail la protejamcopilaria@pr.gmp.ro

In ziua de astazi se vorbeste foarte mult despre educatia copiilor, dar foarte putin despre educatia parintilor. Parintele si copilul se dezvolta in mediul comun al familiei, iar problemele emotionale ale parintelui pot fi usor percepute de copii, chiar daca doar la nivel inconstient. Este important sa tratam problemele sanatatii emotionale cu aceeasi grija cu care ne ocupam de sanatatea fizica, cu atat mai mult cu cat ele pot fi aparent invizibile sau ignorate de parinte”, declara psiholog Lavinia tanculescu, Presedinte al Asociatiei Salvati Parintii.

Programul complet al evenimentului si multe detalii sunt disponibile pe www.protejamcopilaria.ro.

Despre campania "Sa protejam impreuna copilaria"

Campania de educare a parintilor din Romania a fost lansata de Societatea Romana de Pediatrie in 2012 cu sprijinul GMP PR, cu scopul de a oferi parintilor numai informatii avizate, de la specialisti, pentru copii mai sanatosi.

www.protejamcopilaria.ro este prima platforma online in care parintii si viitoarele mamici pot gasi informatii avizate si pot primi sfaturi direct de la medicii specialisti, pe teme de pediatrie, nutritie, psihologie, siguranta si altele.

In cadrul campaniei au fost lansate initiative unice, precum primul program de vizite gratuite la domiciliu a asistentelor pentru proaspetii parinti, primul ghid care aliniaza practicile de vaccinare din Romania la cele europene sau ateliere de nutritie si sanatate in gradinite.

Citeste si despre