Atelier de caligrafie pentru copii

| | Actualizat: 2017-03-06 09:40:06

Academia Motanov organizeaza la Bucuresti o noua editie a atelierului de caligrafie pentru copii, in perioada 11 - 26 martie 2017.

Atelierul e util copiilor care vor sa scrie mai frumos, mai citet, asa incat cine le citeste compunerile si lucrarile sa inteleaga tot. E pacat sa fii depunctat pentru ca profesorul s-a chinuit si n-a reusit sa desluseasca unele cuvinte. Copiii prind drag de caligrafie la atelier, dar exercitiul trebuie continuat acasa.

Se face tot mai putina caligrafie in scoala, in timp ce copiii sunt tot mai obisnuiti cu tastaturi si ecrane tactile. Caligrafia antreneaza concentrarea, ii invata pe copii atentia la detalii, rabdarea. Pericolul e sa se plictiseasca atunci cand li se preda, asa ca antrenoarea atelierului, Stefania Iorgoiu, a avut grija sa faca un design de curs orientat spre „arts & crafts”.

Ca sa fie amuzant si pasionant pentru copii, atelierul foloseste instrumente de scris diverse si cu poveste – pene, penite si tocuri, pensule, dar experimenteaza si aplicatii – caligrame (cuvinte dispuse intr-o anumita forma), caligrafie integrata in ilustratii, decorarea unei majuscule ca in vechile manuscrise, modelarea literelor din sarma subtire, caligrafie pe tricouri.

„Cand ii repeti copilului ca scrie urat, cu siguranta nu va fi foarte motivat sa depuna interes in acest sens. Caligrafia este arta scrierii si ar trebui privita ca proces. Un proces caruia ii acorzi timp suficient si antrenament. ” (Stefania Iorgoiu)

Locurile sunt limitate la 10 si se ocupa in ordinea inscrierilor, care se fac prin trimiterea motivatiei pe mail pana pe 7 martie. Atelierul are 6 sedinte de cate 2 ore, sambata si duminica de la 13:00 la 15:00, in perioada 11-26 martie, la Centrul de Arta MORA. Costul este de 300 lei si include materialele pe care le vor folosi copiii la atelier. Pentru detalii si inscriere, vizitati pagina atelierului de caligrafie pentru copii.

***

Academia Motanov este un proiect al asociatiei Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii, gandite de un motan imaginar.

Citeste si despre