Atelier de pictura in Acuarela pentru copii (7-12 ani)

| | Actualizat: 2014-02-19 12:27:26

Atelier de pictura in Acuarela pentru copii (7-12 ani)


Fundatia Calea Victoriei
va invita incepand de sambata 22 Februarie, de la ora 11:00, la Atelierul de Pictura in Acuarela pentru copii (7-12 ani), sustinut de Ioana Stanca, artist plastic. De-a lungul atelierului, vom descoperi modurile in care putem folosi acuarela, in functie de suportul pe care lucram si de ideile de la care pornim.

Lector: Ioana Stanca
Data incepere: 22 Februarie 2014;
Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, sambata
Varsta Minima: 7 ani;
Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 250 ron;
Cost redus (card fidelitate): 225 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la contact@victoriei.ro
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

In mica noastra expeditie, vom incerca sa gasim chiar noi modalitati inedite de a pune culoarea pe hartie.

Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii vor invata care sunt diferentele dintre pictura in acuarela pe uscat si pictura pe un suport umed si isi vor exersa imaginatia si indemanarea.

Fiecare sedinta va avea o tema diferita! Asta inseamna ca fiecare copil va avea la final 5 lucrari diferite, avand la baza acelasi mediu, abordat insa cu ingeniozitate. Cum va suna: pictura cu acuarele si sare ori cuburi de gheata colorata in loc de pensule?

Teme intalniri

1. Testam acuarelele pe suport umed si uscat, observam diferentele si realizam o compozitie abstracta pornind de la tehnica dripping folosita de Jackson Pollok.

2. Iluzii optice!? Da! Pornind de la propriul nostru corp, vom descoperi cat de simplu este sa realizam cu ingeniozitate o imagine 3D.

3. Acuarele decupate. Vom face colaje folosind hartii pictate chiar de noi, avand ca exemplu compozitiile lui Henry Matisse din cartea "Jazz".

4. Cuburi de gheata colorate! Ce-am mai putea folosi in loc de pensule pentru a pune culoarea pe hartie? Propriile noastre degete desigur, buretei si… cuburi de gheata colorate! Dar ce se intampla daca adaugam un ingredient neobisnuit, cum ar fi sarea? Vom descoperi toate acestea jucandu-ne, in cea de-a patra intalnire.

5. Peisaj. La ultima intalnire, copiii vor realiza o compozitie folosind tehnicile descoperite la sedintele anterioare.

Citeste si despre