Comunicarea Empatica pentru parinti - Modul de baza

| | Actualizat: 2015-02-19 14:27:58

Comunicarea Empatica pentru parinti - Modul de baza

Comunicarea empatica este metoda de comunicare conceputa si dezvoltata de doctorul in psihologie Marshall B. Rosenberg. Comunicarea empatica ne ofera o serie de instrumente  care ne ajuta sa trecem de la un limbaj al criticii, invinovatirii si pretentiilor la un limbaj al pacii, compasiunii si intelegerii.

 

Procesul comunicarii empatice ne ajuta:

 

  • in gestionarea emotiilor;
  • in prevenirea sau gestionarea paÅŸnica a conflictele si crizelor de furie, atunci cand ele apar;
  • ne ajuta pe toate planurile in relatiile interumane (relatia de cuplu, relatia cu copilul, la serviciu);
  • este folosita cu succes in parenting, in gestionarea sau prevenirea crizelor la copiii, in dezvoltarea abilitatilor emotionale si sociale ale copiilor;
  • poate fi folosita ca o metoda in dezvoltarea personala;

 

Va invit sa ne reamintim de acest proces natural si firesc de conectare umana, descoperind placerea si bucuria de a comunica cu noi si cu ceilalti , explorand conectarea cu ceea ce este viu si prezent in fiecare fiinta umana, aducand frumusete, iubire si pace in viata noastra si a celor dragi, folosindu-ne cuvantul.

Va invit sa descoperim propriile tipare umane de gandire si limbaj care blocheaza comunicarea si compasiunea si care alimenteaza energia defensiva sau de contraatac; Sa facem cunoÅŸtinta cu metoda prin relevarea principiilor ce stau la baza acesteia; Sa discutam si sa aplicam pe cazuri concrete de viata cei patru paÅŸi esentiali in intelegerea si integrarea metodei in comunicarea noastra.

 

Va invit sa alegem impreuna sa exploram noi cai de apropiere si de intelegere umana, folosindu-ne de puterea cuvintelor si magia emotiilor.

 

Structura atelierului

 

Partea I

 

Ora 10:00-10:30 Sosirea in Spatiu

Ora 10:30-13:30

Comunicarea care blocheaza compasiunea (invitatie la constientizarea tiparelor de gandire si limbaj care blocheaza comunicarea)

Procesul Comunicarii Non-violente (principii si instrumente de baza) 

Pauza de masa: 13:30 - 14:30

 

Partea II

 

Ora 14:30 – 17:00

Comunicarea empatica cu propria persoana (primul pas catre comunicarea empatica cu ceilalti)

Ascultarea Empatica (ingredientul esential in prevenirea conflictelor)

 

Sunt Mihaela si voi fi gazda acestei intalniri. Cred cu tarie ca acolo unde exista empatie, nu exista saracie sau acte de violenta. Lucrez cu emotiile si cuvintele, darurile cu care am venit in aceasta lume.  Cred in puterea noii educatii, a rugaciunii, a intentiei si a constiintei colective. Si iubesc.

 

Experienta:

 

Cunosc si lucrez cu metoda comunicarii empatice de aproape 2 ani. Am participat la  cursuri de formare printre care :

 

Modulul I: Getting Started in NVC;

Modulul II: Integrating NVC;

Medierea Conflictelor la copii;

Tabara "Living NVC" un curs intensiv de 5 zile.

 

Am obtinut diploma de formator parcurgand programul "Training of Trainers" la Institutul Roman de training.Sunt in proces de formare ca trainer certificat al  Center for Nonviolent Communication in Romania.

 

Sunt membru al Consiliului Director in Asociatia pentru Comunicare Non-Violenta unde am sustinut atelierele  de practica in comunicare empatica.  Sunt pasionata de dezvoltare personala si lucrez cu mine de 4 ani. Am facut si coaching, mentorat, consiliere biografica, theta healing din postura de client. Am citit si participat la cursuri de dezvoltare personala, lucrand si manifestand interes in relatiile interumane si comunicarea interpersonala.

 

Eu consider ca darul cel mai de pret cu care m-am nascut este acela de a iubi oamenii si de a vedea frumusete oriunde. Consider ca in "a fi umani"sta puterea si darul nostru cel mai de pret. Esenta de a fi oameni e constituita, in opinia mea, din: iubire, compasiune, colaborare.

 

Cel mai minunat dar pe care l-am primit invatand si practicand comunicarea empatica este o schimbare in conÅŸtiinta: "Tot ceea ce facem este in slujba nevoilor noastre. Cand extindem acest simplu concept si asupra celorlalti, ne dam seama ca nu avem dusmani, ca ceilalti nu fac decat ceea ce stiu ei mai bine pentru a-si implini propriile nevoi.

 

Cred ca suntem o mare familie. Ceea ce facem sau ce nu facem ne influenteaza atat la nivel individual cat si ca intreg. Puterea noastra si realizarile noastre tin de calitatea de a fi umani.

 

Va astept cu bucurie si cu intentia de a ne conecta cu omul din noi, cu esenta si calitatea de a fi umani.

 

Cand?

 

Sambata, 21 februarie 2015, de la ora 10:00 am.

 

Unde?

 

Atelierul se tine la Free School: Str. Narciselor Nr. 3 Dragomiresti Vale - Ilfov.

 

La noi se ajunge fie cu masina personala - 3 km de centura de Vest a Bucurestiului, fie cu maxi-taxi, care pleaca de la statia de metrou Gorjului - cca 20 min de mers.

 

Pentru detalii privind ruta de ajuns la Free School va rugam sa vizualizati pagina noastra de contact http://www.freeschool.ro/contact/ . Din pacate pe google maps Str Narciselor nu exista, dar ea se afla paralel cu Str Micsunelelor. Harta din site va indica corect locatia :-)

 

Cum?

 

Dupa confirmarea la eveniment pe facebook va rugam sa ne contactati pe email: ateliere@freeschool.ro sau tel 0745.244.346 pentru a va inscrie.

 

Numarul maxim de locuri este de 12 si ocuparea lor se va face in ordinea inscrierilor.

 

Fiind prima data in care se tine modulul in comunitatea Free School, pretul va fi cu reducere, 75 Ron de persoana pentru o zi de training din care vom asigura:

 

Gustarile

Ceaiul

Cafeaua

Fructele

Sala

Materialele de training

 

Ganduri de pace si bucurie.  Va asteptam cu mare drag.  

Citeste si despre