Conferinta Dr Carlos Gonzalez la Bucuresti Cum sa faci mesele placute si sa cresti copii sanatosi

| | Actualizat: 2017-09-18 16:20:47

Mami, da-mi sa mananc ce, cat si cand vreau!

Dr. Carlos Gonzalez - renumitul pediatru care ii invata pe parinti cum sa "incalce regulile" si sa transforme "ora mesei" intr-o placere vine la Bucuresti pe 14 octombrie 2017 si sustine o conferinta la care vei afla raspunsul la una dintre cele mai mari griji ale parintilor: alimentatia echilibrata a copilului.

Carlos Gonzalez este un renumit expert international in nutritia si cresterea copiilor, care a revolutionat abordarea hranirii acestora. Vino sa il cunosti pe carismaticul medic pediatru spaniol, de la care vei afla:

  De cata mancare are nevoie copilul, in functie varsta?

 • De ce apar problemele de alimentatie, cum pot fi acestea evitate si ce sa faci in cazul in care "copilul nu mananca"?

 • De ce copiilor nu le plac anumite alimente si cat de important este sa le manance?

 • Cum interpretam greutatea si cat de importante sunt graficele de crestere in greutate?

 • Cum faci ca toddler-ul tau sa manance mancare sanatoasa?

Dr. Carlos Gonzalez este medic pediatru si tatal a 3 copii, recunoscut specialist in alaptarea, nutritia si somnul copilului mic si autorul mai multor carti de succes international pe aceste teme. A studiat medicina la Barcelona si a facut rezidentiatul de pediatrie la "Hospital de Sant Joan de Déu". 

Carlos Gonzalez este un apreciat speaker international la conferinte de profil, atat pentru mame, cat si pentru specialisti si a ajutat nenumarate familii sa rezolve problemele legate de alimentatia copiilor si sa se bucure de mese placute impreuna.

Este fondatorul si presedintele Asociatiei Catalane de Alaptare si preda cursuri de alaptare cadrelor medicale. Scrie articole de specialitate referitoare la cresterea copiilor si inca din 1996 colaboreaza cu revista Ser Padres (A fi Parinti), ca specialist in alaptare. 

De ce sa participi la conferinta?

Toti suntem diferiti intre noi si asa sunt si bebelusii:

• unii accepta cu usurinta alimentele solide inca de la inceputul diversificarii si continua sa manance bine pe tot parcursul vietii;

• altii incep sa refuze din ce in ce mai multe alimente dupa varsta de 1 an;

• unii copii devin "mofturosi" mai tarziu, sau, desi mananca bine, nu iau mult in greutate;

• altii vor doar san, iar parintilor li se pare ca nu mananca suficiente solide, in timp ce sunt si copii care par sa manance in exces si au tendinte de ingrasare.

Deci, intalnim diferite comportamente alimentare, iar modul in care mananca un copil mic il va "urmari" pentru restul vietii! Spre exemplu: daca este "fortat" sa manance anumite alimente, este posibil sa nu le mai poata manca atunci cand devine adult. Sau, daca este santajat sa "mai ia o lingurita pentru mama", va asocia mancarea cu anumite sentimente si poate deveni o persoana care apeleaza excesiv la mancare, doar din nevoia de iubire sau confort.

"Ca adult, ai fost vreodata hranit de cineva? Incearca si vei intelege! Este foarte neplacut ca cineva sa-ti indese furculita in gura, sa fii obligat sa mananci alimente care nu-ti plac sau sa-ti fie controlate portiile in mod constant." - Dr. Carlos Gonzalez.

Intrucat parintii nu stiu unde se afla ECHILIBRUL, in multe cazuri apar conflicte intre copil si mama in timpul meselor. "Razboaiele" cu privire la mancare apar devreme si pot dura ani intregi.

In multe tari, printre care si Romania, hranirea copiilor se face strict la recomandarea medicului, iar mamele sunt sfatuite sa le dea copiilor cantitati exacte din anumite alimente, urmarind un orar rigid, ceea ce NU este deloc indicat!

La acesta conferinta, vom afla de ce copiii stiu exact CE, CAT si CAND au nevoie sa manance.

Mai mult, vom invata cum sa le interpretam semnele si cum sa le raspundem nevoilor, astfel incat sa crestem copii sanatosi fizic si emotional. 

Conferinta se desfasoara in limba engleza. Locurile sunt limitate!

Cum te poti inscrie la conferinta?

Pentru a-ti rezerva locul, te poti inscrie prin oricare dintre cele 3 variante:

• on-line, aici sau aici;

• trimite un e-mail la receptie@promama.ro;

• suna la numarul de telefon 072 PROMAMA (072 7766262).

Citeste si despre