Esti parinte si vrei ceea ce este cel mai bun pentru copilul tau? E timpul pentru un curs de dezvoltarea creativitatii.
In cadrul acestui curs, copilul isi va dezvolta atat inteligenta lingvistica, cat si cea logico-matematica, spatial, interpersonal si intrapersonala.
Isi va dezvolta limbajul si scrisul, gandirea analitica, logica si simbolica si gandirea globala, intuitia si imaginatia.
Va avea o gandire abstracta si logica, va invata sa analizeze lucruri si sa stabileasca cauza si efectul pentru o anumita problema.
Va invata sa se foloseasca de analogie si intuitie, va invata sa fie spontan, sa scape de emotii, timiditate si inhibitii.
Sa nu uitam ca a favoriza creativitatea la copii inseamna a-i pregati pentru viata, a-l invata sa foloseasca talentul si cunostintele, aptitudinile si abilitatile pe care le au pentru a gasi solutii ingenioase de rezolvare a problemelor de-a lungul vietii. Creativitatea ii ajuta pe tot parcursul vietii lor, in rezolvarea problemelor personale si profesionale.
Incurajand copii in dezvoltarea creativitatii lor, le deschidem lumea imaginarului si a libertatii in toate domeniile.
Obiectivul cursului
Dezvoltarea creativitatii personale, depasirea blocajelor in creativitate si imbunatatirea abilitatii de a gasi solutii creative la probleme.
Ce va propunem?
Un curs structurat pe 16 sedinte a cate 3 ore fiecare, in care cei mici isi vor dezvolta aptitudini diverse, potrivite mai multor domenii in care vom lucra impreuna.
Cursul e structurat pe 2 grupuri de varsta: 5 - 8 ani si 9 - 12 ani, organizandu-se doua sedinte pe saptamana: miercuri, orele 16:00 -18:00 si sambata, orele 12:00 – 14:00.
Cand?
Intre 12 septembrie – 3 decembrie 2012.
Asadar, 48 de ore de dezvoltarea creativitatii, in care copiii vor invata:
Curs 1: Sa invatam forme geometrice si utilizarile lor creative.
Copiii vor invata figuri si forme geometrice, modul lor de realizare, numarul de laturi (arii si perimeter, formule matematice, in cazul grupei de varsta 9-12 ani) si vor rezolva probleme logico-matematice legate de formele geometrice. Vor desena si colora cercul lui Itten si vor invata povestea lui si vor realize compozitii cu figuri geometrice (desen/ culoare).
Curs 2: Scamatorii si iluzii optice si teatru de improvizatie.
Curs 3: Matematica distractive si compozitii cu puncte, linii si pete (desen, culoare si/sau colaj).
Curs 4: Experimente fizico-chimice. Povestile marilor inventii ale lumii. Proiectarea unor obiecte ideale, pornind de la inventiile prezentate.
Curs 5: Introducere in origami si stereotipie ( o tehnica foto aparte, care nu necesita….aparat foto).
Curs 6: Introducere in tehnicile traforajului si ale papar cut art-ului. Aici vor putea realiza diverse obiecte decorative si/sau felicitari.
Curs 7: Initiere in realizarea felicitarilor, utilizand tehnica pirogravurii si a picturii in tempera pe carton, utilizand diverse elemente de limbaj plastic (puncte, linii, pete).
Curs 8: Matematica distractiva si atelier de scriere creativa si jocuri si tehnici de scriere specifice dadaismului si suprarealismului.
Curs 9: Atelier de design, mima, modelaj, desen, joc si culoare.
Fiecare copil va realiza un steag si o emblema si isi vor alege un motto. Copiii vor realiza stampile din cartofi si picturi utilizand tehnica mainilor jucause. La final, vom organiza concurs de mima, fiecare copil avand steag, emblema si motto in concurs.
Curs 10: Atelier de pictura si atelier de realizare de noduri. Atelier de realizare de masti maramuresene.
Copiii vor realiza peisaje de toamna, pornind de la compozitia Toamna a lui Vivaldi. Vor desface noduri si vor invata sa realizeze diferite tipuri de noduri. Vor invata sa realizeze masti maramuresene.
Curs 11: Atelier de design si introducere in mass-media.
Vor invata istoria arhitecturii moderne: locuinte private si vor desena casa ideala. Vor invata cand si cine a inventat principalele sisteme tehnologice din mass-media si cele mai ingenioase utilizari ale acestora, vor invata care sunt meseriile din mass-media si etapele de realizare si productie a diferitelor campanii media.
Curs 12: Povesti si experimente fizice. Legile fizicii si aplicatiile lor practice.
Curs 13: atelier de istorie si desen de inspiratie istorica.
Vor lua parte la povestiri legate de personalitati istorice, vor picta costume din diferite epoci istorice si vor realiza machete de haine (desen si culoare), vor realiza o colectie vestimentara proprie si vor desena tricoul ideal.
Curs 14: Atelier de realizare a unei machete de casa.
Curs 15: Atelier de origami – realizare animale si plante, continuat de discutii de tipul "stiati ca" din lumea animalelor si a plantelor. Initiere in dramaturgie.
Curs 16: Realizare papusi cu fete vesele - triste. Atelier de bucatarie: realizare salata boeuf / orientala si salata de fructe. Atelier - piesa de teatru si petrecerea de final, cu inmanarea diplomelor.
La finalul cursului, fiecare copil va primi o diploma - atestat de participare la acest curs.
Formatori:
Laura Lucia Mihalca – artist plastic, critic de arta, directorul si redactorul-sef al revistei de arta Art Out
Alexandru Gavan – inginer constructor, director-adjunct al revistei Art Out
Cost curs: 800 RON cursul (16 sedinte a 3 h fiecare) + TVA. Se poate achita la sediul firmei sau in contul bancar. Cont IBAN: RO94FNNB000901041619RO01, Credit Europe Bank, Sucursala Unirii
Se poate achita in 2 rate (prima rata inainte de inceperea cursului; a doua pe 10 octombrie).
Oferta:
Cei inscrisi pana la data de 30 august vor beneficia de reducere de 5% la achitarea cursului.
Daca iti inscrii copilul si aduci inca 2 copii la curs, beneficiezi la reducere de 10% la achitarea cursului.
Locuri limitate!
Nota: cursul se organizeaza cu minim 5 copii si maxim 10.
In cazul in care, din diferite motive, cursantul nu mai poate participa si avansul a fost achitat, acesta nu se restituie.
Ne rezervam dreptul de a putea efectua modificari in tematica cursului sau in programarea pentru fiecare sedinta de curs.
Inscrie acum copilul la curs, daca doresti sa isi dezvolte potentialul creative, sa isi descopere instinctual creator si sa-si dezvolte imaginatia, sa invinga blocajele si frica de esec si sa isi dezvolte obisnuinta de a folosi zilnic exercitiile de creativitate.
Doar asa isi poate dezvolta intuitia, imaginatia, simtul artistic/esthetic, invatand practice, prin joc, experiment si ateliere creative.
Inscrie-ti acum copilul!
Contact pentru inscrieri:
Laura Lucia Mihalca - laura_lucia_mihalca@yahoo.com / 0747060128
Alexandru Gavan - gvn_alex@yahoo.com / 0722252323