Destinul dacilor, un regal actoricesc

| | Actualizat: 2012-02-23 15:51:20

Pentru marcarea a  50 de ani de succes, Circ&Variete Globus a organizat in perioada 20 septembrie - 2 octombrie 2011 Festivalul International de Arta a Circului- FIAC, editia a III-a. "Leul de aur", marele premiu al acestui Festival, a revenit spectacolului "Destinul dacilor".

Destinul dacilor este un regal actoricesc, in care-si dau intalnire Marius Bodochi, Silviu Biris, Razvan Oprea si baietii de la K1 si Ro-Mania. "Destinul dacilor", care a avut avanpremiera sambata, 30 aprilie 2011, aduce, cu siguranta, o cununa de lauri profesionistilor ce si-au pus amprenta asupra zambetelor, emotiilor si bucuriei celor care au trecut pragul Circ & Variete GLOBUS. Fastuos, extraordinar, grandios, senzational sunt atribute care parca nu au puterea sa cuprinda si sa defineasca ce se intampla pe scena Circ & Variete "Globus".


Regizorul Brindusa Novac impreuna cu coregraful Ama Butoiescu si scenograful Vlad Gabrilescu au adus de data aceasta in scena nu doar o poveste, ci un spectacol educativ care impleteste adevarul istoric cu magia mitului.


In firul epic sunt prinse impresionante numere de dans ale fecioarelor dace despletite purtand costume aurite, jocul si obiceiurile fiilor Sarmisegetuzei care ajung la Roma in cautarea printesei rapite de soldatii imparatului. Atmosfera este completata de animale exotice aduse in arena pentru a face placere cezarului.


Doi ursi de la Circul Mare din Moscova, care se intrec in gimbuslucuri, antrenati de Duo Kudrya, elefantul care ii saluta de copiii din sala, dresat de spaniolii de la Duo Kludsky, leoaicele si leul care „fura” aplauze asistentei, camilele care aduc in manej un crampei din misterul piramidelor, calaretii care amintesc de printii din „O mie una de nopti” sau poneii, cu totii fac deliciul publicului, dar nu il multumesc pe imparatul roman care solicita „vocea poporului”, implicarea publicului spectator, pentru a decide eliberarea fecioarelor.


Este nevoie ca Tarabostes (aristocratii geto-daci) sa isi dovedeasca maiestria in lupta dreapta si in intreceri ce se derulueaza la propriu la inaltime – la 8 metri, care taie nu numai elanul dusmanului, dar si suflul asistentei. Numerele de dresura, cele de echilibristica si cele de jonglerie se contopesc intr-un tot unitar, intr-un spectacol grandios in care sunt implicati peste 50 de artisti, doi ursi, un elefant, trei leoaice si un leu, catei, porumbei, caprite, ponei, cai, pauni si pentru care s-a muncit sute de ore. Efortul lor nu poate ramane fara ecou si de aceea copiii, parintii si bunicii sunt invitati la un spectacol de zile mari, un spectacol pentru toate varstele.

Partea intai


1. Petrecerea dacilor in Poiana Sacra:

  • Dans
  • Jonglerie
  • Echilibristica
  • Batute
  • Capre si catei

2. Moment aerian - fete dace si baieti romani;


3. Numar aerian pe lant;


4. Djighiti – acrobatii pe cai;


5. Tarabostes- comedie;


6. Intrarea Imparatului roman in Colosseum si parada animalelor (ponei, porumbei, pauni, lame, camile, elefant);


7. Lupta Tarabostes - Gladiatori, comedie;


8. Dresura ursi;


9. Dans bacante ;


Pauza


Partea a doua


1. Dresura de lei;


2. Iluzionism - Tarabostes, comedie;


3. Sitz - dacii zburator;


4. Dresura elefant;


5. Cantec Ro-Mania;


6. Balet pe chingi;


7. Tablou aerian- panza de paianjen- lilieci;


8. Batalia de la Tapae- acrobatii la bascula si lupta aeriana;


9. Final - carusel, roti, chingi, cantec si dans.


Preturi:
stal1: 50 RON
stal2: 40 RON
stal3: 35 RON
loja1: 70 RON
loja2: 60 RON
loja3: 55 RON

Programul spectacolelor

  • 4-5 februarie: spectacole pentru publicul larg sambata ora 15.00 si duminica ora 15.00;
  • 11-29 februarie: spectacole pentru grupuri organizate marti-vineri ora 10.00 si spectacole pentru publicul larg sambata ora 15.00 si duminica ora 15.00 si 18.30.

Citeste si despre